Haberler

Milletvekili Yavilioğlu; "Erzurum'un 30 Yıllık Eğitim Yatırımı Gerçekleştiriliyor"

AK Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu, Erzurum’un gelecek 30 yıllık orta öğretim planlamasının yapıldığını, projelendirildiğini ve yatırıma dönüştürüldüğünü ifade ederek yatırımlar için toplam 137 trilyon TL’lik bir ödenek oluşturulduğunu söyledi.

AK Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu, Erzurum'un gelecek 30 yıllık orta öğretim planlamasının yapıldığını, projelendirildiğini ve yatırıma dönüştürüldüğünü ifade ederek yatırımlar için toplam 137 trilyon TL'lik bir ödenek oluşturulduğunu söyledi.

AK Parti Erzurum Milletvekili Dr. Cengiz Yavilioğlu, eğitim yatırımlarının Erzurum'a gelmesine katkıda bulunan başta Sayın Bakanlarımız olmak üzere, Milletvekillerimize, Müsteşarımız Yusuf Tekin'e ve bürokratlarına, Valimize, STK'lara ve Milli Eğitim Müdürüne ve ekibine teşekkür etti.

Yavilioğlu ve diğer milletvekillerinin eğitimle ilgili yaptığı çalışmalar meyvelerini vermeye başladı. Şehrin okul ve derslik istatistiklerini çıkararak ve alan çalışması yaparak ihtiyaçların belirlendiğini söyleyen Dr. Yavilioğlu, Erzurum'a 15 Lise, 8 adet pansiyon, 2 adet spor salonu, 1 adet atölye ve 1 adet anaokulu projesinin müjdesini verdi.

Yapılan çalışmalar neticesinde 2014 - 2016 Eğitim Öğretim döneminde 137 milyon TL'lik yatırımın Erzurum'a aktarılacağını ifade eden Yavilioğlu, "Yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde 2014 - 2016 Eğitim Öğretim döneminde 137 milyon TL'lik Erzurum'a yatırımın projesi planlandı ve kaynağı tahsis edildi' dedi.

ERZURUM EĞİTİM MERKEZİ OLUYOR

Erzurum için ikinci bir Fen Lisesi gerektiğini dile getiren Dr. Cengiz Yavilioğlu, "Fen lisesinin merkezde açılacak ve 16 derslik, 200 kişilik öğrenci pansiyonu ve bir de spor salonu beraber yapılacak. Ayrıca birisi Anadolu Öğretmen Lisesi olmak üzere 4 tane Anadolu Lisesi var. Ara eleman talebi olduğu için ilçelerde dahil olmak üzere 5 tane Meslek Lisesi yatırımı yapılacak. Yine gelen talepler üzerine 5 adet de İmam Hatip Lisesi yapılacak. 8 tane de liselerin ihtiyacı için pansiyon olacak" dedi.

OKULU YETERSİZ OLAN İLÇELERDE OKUL SAYILARI ARTIRILIYOR

Yavilioğlu, öğrenci sayısına göre okulu yetersiz olan ilçelere öncelik verdiklerini belirterek şunları söyledi: "Bu nedenle, Hınıs, Karayazı, Çat, Şenkaya, Köprüköy gibi ilçelerde ihtiyaç duyulan Anadolu Lisesi, Meslek Lisesi ve İmam Hatip Lisesi ile yurt ve spor salonlarının yapımına özel önem verdik. Buralardaki öğrenciler artık kendi ilçelerinde ailelerinin yanında okuyacak. Böylece ilçeler arasındaki dengesizlik de giderilmiş olacak. "

YAKUTİYE EĞİTİM YATIRIMLARINI EN FAZLA ALAN İLÇE OLDU

Yavilioğlu, şehrin Yakutiye ilçesi için yatırımların artırılmasına özel önem verdiklerini, çalışmalarını Yakutiye için yoğunlaştırdıklarını söyledi.

AK Parti Erzurum Milletvekili Dr. Cengiz Yavilioğlu, "Bu düşünce ile eğitim yatırımlarının önemli kısmının, ihtiyacı daha fazla olan Yakutiye ilçesine yapılmasının planlandığını" dile getirdi. Yakutiye ilçesinin Şükrüpaşa muhitine hem endüstri meslek lisesi hem de sağlık meslek lisesi yapılması planlanıyor. Şimdiki sağlık meslek lisesinin de Adalet Bakanlığına Eğitim Merkezi olarak devredilmesi düşünülüyor. Çünkü Eğitim Merkezi, Erzurumlu hemşehrilerimizin istahdamı, iş bulması için özel önemi olduğunu hepimiz biliyoruz. Eğitim merkezi büyüdükçe Erzurumluların iş bulma imkanının artacaktır. Yakutiye ilçesine bir de Anadolu Lisesi açılacak" vurgusu yaptı.

Yavilioğlu; "Şükrüpaşa'da 24 derslik Endüstri Meslek Lisesi ve iki atölyesi ile 24 derslik Sağlık Meslek Lisesi birlikte yapılacak. Şükrüpaşadaki TEDAŞ'a ait olan 53 dönümlük bir gayrimenkulu Milli Emlaka devrini yaptırdık ve Milli Eğitime de tahsis ettirdik. Yakutiye de Anadolu Lisesi, Endüstri Meslek Lisesi ve Sağlık Meslek Lisesinin bu bölgeye yapılması planlanıyor.

MERKEZ İMAM HATİP LİSESİ YIKILARAK YENİDEN YAPILIYOR

Yavilioğlu, "Benim de lise tahsilimi yaptığım ve Erzurum'da birçok milletvekilini, profesörü, bürokratı, alimi yetiştiren ilim yuvası emektar İmam Hatip Lisesi yenilenecek. Eski İHL yıkılarak yerine, 32 derslik okul ile birlikte 200 kişilik de öğrenci yurdu yapılması planlanıyor. Buranın yenilenmesi Merkez İmam Hatip Lisesi mezunu olan herkesin hayaliydi. Bir araya geldiğimizde sürekli buranın yeniden yapımını dile getirir çözüm arardık. En son geçen yıl Burada yaptığımız toplantıda yine gündeme gelmişti. Rabbim yardım etti. İnşallah buranın yeniden yapılması hayali artık gerçek oluyor" şeklinde konuştu.

MÜSTEŞAR YUSUF TEKİN BEYİN EMEĞİ BÜYÜK

AK Parti Erzurum Milletvekili Dr. Cengiz Yavilioğlu, Erzurum'a yapılan çalışmalarda Milli Eğitim Müsteşarı Sayın Yusuf Tekin'in önemli katkıları olduğunu söyledi.

Yaptıkları titiz çalışmaların geri dönmediğini, özenle dikkate alındığını dile getiren Dr. Yavilioğlu, "Müsteşar Yusuf Tekin Beyin çok önemli katkısı vardır. Kendisi yetişmiş bir Erzurum evladıdır. Memleketini düşünen ve değer veren bir yapısı vardır. Erzurum'a özel bir önem verildi. Çalışarak elde ettiğimiz bilgilere ve istatistiklere dayalı ihtiyaçları götürdük, Yusuf Beye ilettik. Yusuf Bey bürokratlarıyla beraber bu işlerde önemli emek sarfetmiştir. Gerçekçi taleplerimizi dinlemiş, bürokratlarıyla masaya yatırmış, imkanları zorlamış ve netice alınmasını sağlamıştır. Diğer milletvekillerimizle birlikte çalışmalar şehrimize gelmiştir.

2014-2015 sezonunda 6'şar aylık inşaat sezonunda hızlı yürümesi lazım. 2015'de bitirilmesi için takipçisi olalım. Bu çalışma Erzurum'un lise ihtiyacının en az 30 yılık ihtiyacını karşılamak demektir. Projelerin bir kısmında spor salonları da var. Toplamda 15 okul 8 pansiyon var" diye konuştu.

ŞEHRİN EĞİTİM ENVANTERİ ÇIKARILDI

Erzurum'un eğitim işleriyle ilgili birçok sivil toplum kuruluşuyla oturup konuştuklarını dile getiren Dr. Yavilioğlu, şunları söyledi:

"Erzurum'un eğitim sorunlarını ara ara geldiğimde sorduk. Her bir okulu bölgeyi eğitim amaçlı tek tek gezdik. Bütün ilçelerin istatistiklerini talep ettik. Öğrenci, derslik ve okul sayısı nedir hepsini çıkardık. Dersliği az olan ilçelerde öğrenciler nereye gidiyor? İlçelerin öğrenci sayısı eşit olmasına rağmen bazı ilçelerde 7 bazı ileçelerde 1 lise var. İlçeler arası dengesizliği gidermek için çaba gösterdik. Orta öğretimin olmadığı yerlere bu çalışmalar yapıldı. Bu istatistikler üzerinde yatırımlar canlandı. Çalışmaların üç ayağı var. Bir ayağında sivil toplum örgütleri, diğerinde valilik ve bir diğerinde de bakanlık var. İstatistikleri götürüyoruz, yatırımlar da buna göre bir şekil alıyor." dedi.

İŞTE GELECEK 30 YILIN 137 TRİLYONLUK YATIRIM ENVANTERİ

Yavilioğlu, yapılan planlama ile;

1 adet Fen Lisesi (İkinci Fen Lisesi)

4 adet Anadolu Lisesi

5 adet Meslek Lisesi

5 adet İmam Hatip Lisesi

olmak üzere toplam 15 okul ve 272 derslik yapılmasının planlandığını,

Ayrıca;

6 adet 200 kişilik öğrenci yurdu

1 adet 100 kişilik öğrenci yurdu,

1 adet de 150 kişilik öğrenci yurdu

olmak üzere toplam 8 adet, 1.450 öğrencinin barınacağı yurt,

Yine;

2 adet Spor salonu

1 adet Atölye

1 adet de Anaokulu - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cengiz Yavilioğlu Ercan Cengiz Ak Parti Erzurum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title