Haberler

Milletvekili Ünal, Hizmetleri Anlattı

AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, Kurban Bayramı dolayısıyla ilçe, belde, köy ve mahalleleri gezerek, vatandaşların bayramını kutlarken, AK Parti iktidarı döneminde yapılan hizmetleri anlattı.

AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, Kurban Bayramı dolayısıyla ilçe, belde, köy ve mahalleleri gezerek, vatandaşların bayramını kutlarken, AK Parti iktidarı döneminde yapılan hizmetleri anlattı.

Ulubey, Gürgentepe, Gölköy ilçelerini, beldelerini ve mahallelerini ziyaret eden Milletvekili Fatih Han Ünal'ı vatandaşlar büyük bir coşkuyla karşıladı. Milletvekili Fatih Han Ünal'a, Altınordu İlçe Başkanı Av. Uğur Çelenk, İl Yönetim Kurulu Üyesi Ertan Bakır, Ahmet Şenyurt ve bazı partililer eşlik etti. Gittiği her yerde büyük bir coşkuyla karşılanan Milletvekili Fatih Han Ünal, vatandaşların bayramını kutladı, çay içip sohbet etti. AK Parti hizmetlerinden de bahseden Milletvekili Fatih Han Ünal, Türkiye'nin artık örnek alan değil, örnek olan bir ülke konumuna gelindiğini söyleyerek AK Parti iktidarı döneminde yapılan bazı reform ve hizmetlere değindi.

AK Parti iktidarı döneminde sağlıkta yapılan reformlardan bahseden ve dünyanın süper güç olarak gördüğü ABD'deki son krize değinen Milletvekili Fatih Han Ünal, "Türkiye Cumhuriyeti AK Parti Hükümeti öncesi bir kuruş için kapı kapı dolaşıp, ABD dahil, IMF dahil o eşiklerde yatıp bir kuruş para alacağım diye o dönemlerde ülkemizi yönetenler bir takım vaatlerde bulunup ülkemize dönüyordu. Hepimiz biliyoruz, peş peşe zamlar geliyor, yasaklar geliyor, kısıtlamalar geliyordu. Böyle bir Türkiye vardı. O zaman da bayramlar vardı. Bu bayramları yaşayamıyor, bir birimize kavuşamıyorduk. Çünkü, o maliyetleri karşılayamıyorduk" dedi.

EKONOMİNİN DÜZGÜN GİTTİĞİNİ ÖRNEKLERLE ANLATTI

Milletvekili Fatih Han Ünal, Türkiye'nin büyümesini, ekonominin düzgün gitmesini örneklerle göstererek, "Komşu ülkede neler olup bitiyor hepimiz yakından takip ediyoruz. Dünyayı sallayan ABD'nin durumunu görüyorsunuz. Bütçeyi geçiremediği için çalışanlara belli bir süre ücretsiz izne gönderdi. Turistler bile gittiklerinde 'Şimdi kapalıyız' yazısını gördü geri döndü. Çalışanlar yok, görevliler yok, binalara kilit vurulmuş durumda. Bizden önceki hükümetlerin döneminde, ilden ile gitmenin maliyetini bırakın, ilçeye gitmenin maliyetini bile karşılayamaz durumdaydık. Şartlar iyileşince ne oldu, yollar dolup taştı. Ben Ankara'dan buraya bayrama geldim, duble yol boyunca sağlı sollu her iki şeridinde hızla arttığını gördüm. Bu doluluk oranında aynı zamanında "0" araçların çok olduğunu gördük, eskiden "Hacı Murat" vardı artık onu sadece fotoğraflarda görüyoruz. Bu neyi gösteriyor, imkanların geliştiğini, ekonominin iyi olduğunu gösteriyor. Antalya'dan, Muğla'dan, İzmir'den bir çok aracın Karadeniz'e doğru geldiğini gördüm. Bakın bunlar belli bir maliyet gerektiriyor. Demek ki durumumuz çok çok iyi, bu kadar yoğunluk bu eskiden olmuyordu. AK Parti hükümeti iktidara gelmeseydi, bu duble yollar yapılmasaydı acaba nice olurdu. Tek şeritli yolda, bir kamyonun arkasına takılmış sinirleri tahrip olmuş bir şekilde ilerlemeye çalışırdık. Bunları hep yaşadık. Bugünkü tablo özlediğimiz gördüğümüz tablo. Kaza oranları azaldı, bunun en büyük nedeni, yeni duble yolların yapılması sadece kendi dönemimizde 15 Bin Kilometreyi aşan duble yollar yaptık. ve bu çalışmalar hala devam ediyor" diye konuştu.

"TÜRKİYE HER GEÇEN GÜN GÜÇLENEREK BÜYÜYOR"

Türkiye'nin artık her geçen gün güçlendiğini ve büyüdüğünü bununda vatandaşlar tarafından hissedilmeye başlandığını söyleyen Milletvekili Fatih Han Ünal, "Dünya'nın neresine giderseniz gidin Türkiye Cumhuriyeti'nin gücü her yerde hissediliyor. Gerçek manada ülke olduğumuzu, hissetmeye yaşamaya başladık. Başbakanımız şu anda vizeleri kaldırıyor, bir çok ülkeye rahat bir şekilde gidip gelebiliyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin artık bir kimliği var. Tabii ki Millet olarak sizler halkımız çok büyük destek verdiniz. İlk defa Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde Kurban Bayramında kestiğimiz kurbanların derilerini istediğimiz yere verebiliyoruz. Bu çok önemli bir gelişmedir" şeklinde konuştu.

"BATILILAR BİLE BİZİ ALKIŞLADI"

Başörtüsü konusuna da değinen Milletvekili Fatih Han Ünal, "Bakın son reform paketinde başörtülü kardeşlerimizi ilgilendiren bir şey daha vardı. Başörtülü kardeşlerimizin resmi kurumlarda çalışma konusunda sorunları vardı. Dini vecibesinden dolayı başörtüsü takan kardeşlerimiz bundan sonra devlet kurumlarında bu vecibesini yapabilecek. Bu kişinin inancı neyse onu yaşamasına izin vermektir. Sayın Başbakanımızın burada bir sözünü tekrarlamak istiyorum. Hiç kimse kimseye hayat tarzını dayatamaz. Hele devlet hayat tarzı dayatamaz, herkes istediği gibi, vicdanında yaşamak istediği gibi yaşama hakkına sahiptir. Yurt dışındaki batılılar bile bizi alkışladılar. Artık sınırları kaldıran o kalın duvarları kaldıran bir Türkiye Cumhuriyeti var" ifadelerini kullandı.

"SAĞLIK KONUSUNDA DEVRİM YAPILDI"

Sağlık konusunda da Türkiye'nin çok büyük bir adım attığını ifade eden Milletvekili Ünal, "Şimdi hastanelere gidildiğinde, vatandaşımız kimliğini göstererek veya TC numarasını okuyarak işlemini rahat bir şekilde yaptırabiliyor. Beyaz-Siyah diye adımlar ortadan kaldırıldı. En son yapılan hamlelerden bir tanesi, doktorlarımız evde yatalak olan hastanın ayağına gidiyor. Bunlar bizim arzuladığımız şeylerdi. Artık doktor hastanın ayağına gidiyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin AK Parti hükümeti döneminde sağladığı hizmetler bunlar. Şimdi devlet diyor ki; 18 yaşından küçük her bireye sahip çıkıyor. Bakın ABD bu sistemi kendine örnek almaya çalıştı ve bu maliyeti karşılayamadığı için kriz yaşandı orada. Türkiye artık örnek alan değil, örnek alınan bir Türkiye olmuştur. İşte biz bunları daha önceden başardık. AB'de olmayan bir çok sağlık sistemi ülkemizde uygulanıyor. Helikopter Ambulanslarımız var, Uçak Ambulanslarımız var. ve bir şey daha söylemek istiyorum. Bizden önceki hükümetlerin zamanında ilimizde Ordu'da iki tane Ambulans vardı. Bugün 30'a yakın Ambulans var. Şehir içerisinde hastaya müdahale 5 dakika. İlçeler köyler beldeler en fazla 30 dakika. Eskiden bir kaza olunca oradaki hastayı kamyonetler, minibüsler ve taksilerle hastanelere yetiştirmeye çalışılırdı. Bunlar çok büyük adımlardır. Yani bunları anlatmayla bitmez. Çok şeyler yaptık, inşallah çok şeyler yapacağız" dedi.

Milletvekili Fatih Han Ünal'ı dinleyen vatandaşlar, yapılan hizmet ve yatırımaldan çok memnun olduklarını ifade ettiler. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fatih Han Ünal Şirin Ünal Ak Parti Ordu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title