Haberler

Milletvekili Tunç: "Hiç Kimse Bu Ülkenin Bölünmesine Müsaade Etmez"

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin kongresine yaptığı konuşmada “Hiç kimse bu ülkenin bölünmesine müsaade etmez” dedi.

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin kongresine yaptığı konuşmada "Hiç kimse bu ülkenin bölünmesine müsaade etmez" dedi.

Şerife Bacı Meslek ve Teknik Lisesi Konferans Salonunda, Bartın Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin kongresi gerçekleştirildi. Kongreye, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, siyasi parti temsilcileri, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Kongrede bir konuşma yapan Bartın Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hayrettin Gencel, "Bu benim için bugün dernek başkanlığına bir veda olacaktır. Ancak şehit ailelerimize ve gazilerimize veda etmeyeceğim. Onların her zaman yanındayım. Bizlere destek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Kongrede bir konuşma yapan AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ise, "Genel kurulumuzun hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Başkanımız Hayrettin Bey derneğimizin kuruluşundan bu yana çok güzel çalışmalar yaptı. Onlarla birlikte istişare içinde olduk ve destek olmaya çalıştık. Bundan sonra bayrağı devralacak olan arkadaşımız, ağabeyimiz de yakından tanıdığımız bir isimdir. O'da bu bayrağı çok daha ileri noktalara inşallah taşıyacaktır. Şehit ve Gazileri Derneği Bartın'da aktif çalışmalar sergiledi ve güzel çalışmalar yaptı. Çok sayıda konuda toplantılar yaptı ve görüşlerini ifade etti. Devlet büyüklerini ağırladılar. Sizlerin sorunlarını bizlere aktardılar. Bizlerde bu sorunların çözümü için gayret göstermeye çalıştık" dedi.

"ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİN FEDAKARLIĞI HİÇ BİR MADDİYAT İLE ÖLÇÜLEMEZ"

Milletvekili Tunç,"Şehit ailelerimiz ve gazilerimizle ilgili 2010 yılında Anayasa değişikliği yapılmıştı. Pozitif ayrımcılıkla ilgili madde anayasamızdaki yerini almıştı. Ondan sonraki süreçte yine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız kurulduktan sonra ayrıca Şehir aileleri ve yakınlarıyla ilgili bakanlığa bağlı birer genel müdürlük oluşturuldu. Bu genel müdürlük vasıtasıyla çok güzel çalışmalar başladı. Bu çalışmalara yeni yasal düzenlemelerle devam edeceğiz. Şehit ve gazi ailelerimizin fedakarlıkları hiçbir maddi değerle ölçülemez. Hangi düzenlemeyi yapsak yine de o borcumuzu ödeyemeyiz. Sizler ve sizlerin evlatları sayesinde bizler bu vatanda özgürce yaşıyoruz" dedi.

Hiç kimse bu ülkenin bölünmesine müsaade etmez. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın diyen Milletvekili Tunç, "Her yerde söylediğimiz tek şey şudur, Tek vatan, tek bayrak, tek devlet tek millet. Bunu Cumhurbaşkanımızda, Başbakanımızda Türkiye'nin her yerinde ifade ediyor. Bundan hiçbir endişeniz olmasın. Şehitlerimizin kanının zerresine halel getirmeyiz. Bu konuda vatanımızı en iyi şekilde korumak ve ülkemizi ileri noktalara taşımak için çalışıyoruz. Bundan sonrada çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Konuşmasında çözüm süreci konusuna da değinen Yılmaz Tunç, "Tabi ki çözüm süreci de önemli. Yıllardır teröre 40 yılını veren bir ülke olarak teröre çok şehit verdik. Artık bu acılar yaşanmasın diye çalışıyoruz. Çözüm süreci sayesinde de şehit cenazeleri gelmiyor. Bu önemli bir süreçtir. 1 yılda 400 askerimiz şehit oluyordu. 2 yılda 800 ocağa ateş düşmemesi, 800 annenin ağlamamasından daha büyük kazanç olamaz. İsterse 2 yıl değil, 20 yıl sürsün. Bu süreç başarıyla devam edecek. Ülkemiz huzur ve güven içerisinde yoluna devam edecek. Bu vatanı borçlu olduğumuz şehitlerimize ve hayatlarını kaybeden gazilerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Şehit aileleri ve gazilerimize de şükranlarımız ifade ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından yapılan kongrede mevcut Başkan Hayrettin Gençel'in yeniden aday olmaması üzerine şehit abisi Ekrem Altınok aday oldu. Tek liste ile girilen seçimde yeni başkan Ekrem Altınok oldu. - BARTIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Enver Yılmaz Yılmaz Tunç Ak Parti Bartın Yerel Haberler

title