Haberler

Milletvekili Şükrü Nazlı: Engelli Vatandaşlarımız İçin Yaşam Merkezleri Kuracağız

AK Parti Kütahya Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı, Dünya Engelliler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, "Toplumumuzun önemli bir kesimini oluşturan engelli vatandaşlarımızın gününü kutluyorum.

AK Parti Kütahya Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı, Dünya Engelliler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, "Toplumumuzun önemli bir kesimini oluşturan engelli vatandaşlarımızın gününü kutluyorum. İnsanca yaşama hakkını her birey gibi dünyaya gelmekle kazanmış bulunan tüm engellilerimizin AK Parti olarak her zaman yanında olduk ve bundan sonra da olmaya devam edeceğiz" dedi.

Engelliler için yapılar hiçbir düzenlemeyi lütuf olarak görmediklerini dile getiren Nazlı, "Kuruluşundan itibaren parti programlarımızda, iktidar olarak eylem planlarımızda engellilerimizin insanca yaşamasını sağlayacak sosyal politika hedeflerini belirlemiş ve ilk kez devrim niteliğinde uygulamalarla engelli vatandaşlarımızın sıkıntılarını giderme noktasında büyük mesafeler alınmıştır.İlk kez AK Parti iktidarında çıkan 5378 sayılı kanun ile engellilerin hayatı büyük oranda kolaylaştırıldı. Engelli maaşları 2022 sayılı yasa ile yeniden düzenlendi. Engelli öğrencilere eğitim desteği sağlandı, engelli istihdamına öncelik verildi. Erken emeklilik hakkı sağlandı, yerel yönetimlerin engellilerin şehir hayatını kolaylaştıracak düzenlemeler yapmaları ve engelli hizmet birimleri oluşturmaları konusunda gerekli düzenlemeler yapıldı.Engelli vatandaşlarımız her fırsatta bizlere memnuniyetlerini ifade etmektedirler. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da ifade ettiği gibi engelli kardeşlerimiz için yapılmış hiçbir yatırımı, hiçbir düzenlemeyi bir lütuf, bir imtiyaz olarak görmüyoruz.

Yeni dönemde de hükümet programımızda Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun ifade ettiği gibi engelli genç ve çocukların kısa süreli gündüz ve yatılı bakımı için güvenli bir biçimde bırakılabilecekleri 'Engelli Yaşam Merkezleri' kuracağız. Engelli genç ve çocukların gün içerisinde sosyal faaliyet yapabilmelerine imkan verecek şekilde gençlik merkezlerinde ortam oluşturacağız. Engellilere özel Bilgi ve İletişim Teknolojileri yazılım ve donanımlarının yaygınlaştırılmasını sağlayacağız. Engellilerin bilgi ve iletişim teknolojilerine erişim imkanlarını artıracağız.Toplumsal alan ve hizmetlerinin, engelli genç bireylerin katılımına olanak verecek şekilde düzenleneceği, hayat boyu öğrenme programlarının yaygınlaştırılarak gençlere temel ve mesleki beceriler kazandırılacağı belirtilen programda, meslek lisesi ve üniversite öğrencilerinin staj yapmalarını özendirici tedbirler alınarak okul-sanayi işbirliğine katkıda bulunacağız.Hükümet olarak adalet sisteminde kadınlar, çocuklar ve engellilere yönelik kolaylaştırıcı uygulamaları hayata geçireceğiz" ifadelerini kullandı. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dünya Engelliler Günü Mustafa Şükrü Nazlı Ak Parti Kütahya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title