Haberler

Milletvekili Serdar; "Tek Neden Güçlü Bir Türkiye Korkusudur"

AK Parti Elazığ Milletvekili ve TBMM Divan Üyesi Ömer Serdar, AB üyesi Hollanda’nın iki bakanın ülkeye girişlerine yasak koyması ve Bakan Kaya’nın Türk Konsolosluğu’na girmesine izin verilmeyerek sınır dışı etmesinin tek nedeninin güçlü bir Türkiye korkusudur olduğunu söyledi.

AK Parti Elazığ Milletvekili ve TBMM Divan Üyesi Ömer Serdar, AB üyesi Hollanda'nın iki bakanın ülkeye girişlerine yasak koyması ve Bakan Kaya'nın Türk Konsolosluğu'na girmesine izin verilmeyerek sınır dışı etmesinin tek nedeninin güçlü bir Türkiye korkusudur olduğunu söyledi.

AK Parti Elazığ Milletvekili ve TBMM Divan Üyesi Ömer Serdar, Avrupa ülkelerinin bakanlara karşı aldığı kararı eleştirerek açıklamalarda bulundu.

Bir süredir bazı Avrupa ülkelerinin bakanlara ve genel başkan yardımcılarına yönelik olarak uyguladıkları hukuk dışı uygulamaların bir adım ileriye taşındığı ifade eden Milletvekili Ömer Serdar;"Bakanlarımız Avrupa'nın merkezinde faşizan bir muameleye maruz kalmışlardır. Son olarak Hollanda hükümeti tarafından Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma Betül Sayan Kaya'ya karşı sergilenen diplomatik teamüllere aykırı tutum ve açıklamalar demokrasi ve özgürlük kavramlarıyla izah edilememektedir. Her fırsatta demokrasiden, fikir ve ifade özgürlüğünden bahseden Avrupa'nın bu tavrı antidemokratik bir uygulamadır ve evrensel değerlerle örtüşmemektedir.Akıl dışı bahaneler öne sürülerek bakanlarımız engellenmektir" dedi.

Yapılan bu engellemelerin insan haklarına, fikir hürriyetine ve seyahat özgürlüğüne vurulmuş bir darbe olduğunu aktaran Milletvekili Serdar;" AB üyesi Hollanda'nın iki bakanımızın ülkelerine girişlerine yasak koyması, Aile ve Sosyal Politikalar bakanımız Fatma Betül Sayan Kaya'nın Türk Konsolosluğu'na girmesine izin vermeyerek sınır dışı etmesinin tek nedeni güçlü bir Türkiye korkusudur. Konsolosluğumuz önünde demokratik haklarını kullanarak protesto gösterisi düzenleyen vatandaşlarımıza uygulanan polis şiddeti ise hasmane bir Türkiye karşıtlığının göstergesidir" şeklinde ifade etti.

"Hiçbir engel yolumuzdan döndüremeyecek"

Avrupa'nın orta çağ karanlığına dönmek istemesinin dünya için kaygı verici olduğuna değinen Milletvekili Serdar," Avrupa ülkelerinin bu tavrı demokrasi ve uluslararası ilişkiler tarihine utanç vesikası olarak kaydedilecektir. Ne yazık ki Avrupa kendi değerleriyle çelişerek ilkel, seviyesiz ve popülist siyasetin esiri olarak ciddi bir hata yapmıştır. Hükümetimiz tarafından, AİHM ve uluslararası hukuk nezdinde bu olayın peşini bırakmamak adına gerekli adımlar atılacaktır. 15 Temmuz'da olduğu gibi 16 Nisan'da da ülkemiz üzerinde plan yapanlara gereken cevap verilecektir. Güçlü ve büyük Türkiye yolundan ilerlerken önümüze çıkacak hiçbir engel, bizi yolumuzdan döndüremeyecek ve hedeflerimize ulaşmaya mani olamayacaktır" diye konuştu. - ELAZIĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fatma Betül Sayan Kaya Hollanda Türkiye Elazığ Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title