Haberler

Milletvekili Seçiminin Ardından

TBMM'de 2 milletvekiliyle temsil edilen Erzincan'da, resim olamayan sonuçlara göre AK Parti'nin oy oranını yüzde 56,73'e yükselterek iki milletvekilliğini birden kazandı.

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, 7 Haziran seçiminde sırasıyla yüzde 49,22 ve yüzde 25,34'lük oy oranlarıyla AK Parti ve CHP'nin birer milletvekili çıkardığı Erzincan'da, 1 Kasım'da yapılan genel seçim sonucunda oy oranını yüzde 56,73'e yükselten AK Parti, Meclis'te Erzincan'ı temsil edecek iki milletvekilliğini de kazandı.

CHP ise 7 Haziran'a kıyasla ildeki oy oranının 2,26 puan artırsa da bu miletvekili çıkarmaya yetmedi.

"Herkesin partisiyiz, herkesin milletvekiliyiz"

AK Parti Erzincan İl Başkanı Orhan Bulut, seçim sonuçlarına ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, parti olarak seçime, milletin 7 Haziran'da yaptığı uyarıyı dikkate alarak hazırlandıklarını belirtti.

Milletin verdiği mesajı iyi okuyarak girdikleri seçimde tek başına iktidar olduklarını ifade eden Bulut, şunları kaydetti:

"Sonuç itibarıyla 1 Kasım seçiminde böyle bir başarıyı Cenab-ı Hak bize nasip etti. Ben şunu söylemek isterim; CHP'ye, MHP'ye, Saadet Partisi'ne oy veren kardeşlerimiz, hangi partiye oy verirlerse versinler şunu bilsinler ki, hangi partiye oy verirlerse versinler, şunu bilsinler ki, şimdiye kadar yapmadığımız gibi biz ayrım yapmayacağız. Biz onların da partisiyiz, onların da milletvekiliyiz, onlara da hizmet etmeye devam edeceğiz."

Resmi olmayan seçim sonuçlarına göre AK Parti'den Erzincan Milletvekili seçilen Sebahattin Karakelle de sadece partilerine oy verenlerin değil, herkesin milletvekili olduklarını söyledi.

Milletin verdiği oylarla Türkiye üzerinde oynanan oyunları bozduğunu ifade eden Karakelle, şöyle konuştu:

"Ülkemiz üzerinde büyük bir oyun oynanıyordu ama bu oyunu Erzincan'da da Türkiye genelinde de milletimiz Türk'ü, Kürt'ü, Alevi'si, Sünni'si Laz'ı, Çerkezi'yle bu oyunu bozdular. Erzincan'da da hamdolsun hemşehrilerimiz CHP'lisi, MHP'lisi, Saadet Parti'lisiyle partimizin kervanında yer aldı. Bize oy veren, vermeyen tüm hemşehrilerimizi de mahcup etmeyeceğiz. Bugün itibarıyla artık 'Erzincan partiliyiz', CHP'li, MHP'li, Saadet Parti'lilerin de milletvekiliyiz."

Erzincan'da AK Parti listesinden ikinci milletvekilliğini kazanan Serkan Bayram da seçim sonuçlarının sevindirici olduğunu belirterek, kendilerine duyulan güveni boşa çıkarmayacaklarını ifade etti.

Kaynak: AA / Yerel

Orhan Bulut Ak Parti Erzincan Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title