Haberler

Milletvekili Seçiminin Ardından

Rabia Platformu Sözcüsü Abdurrahman Dilipak, 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nin İslam dünyasında yakından takip edildiğini ve seçim sonuçlarının coşkuyla kutlandığını bildirdi.

Dilipak, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'deki seçimler dolayısıyla bazı insanların gün boyu dua ettiğini ve sonuçlar açıklanırken televizyon başında gelişmeleri izlediğini, AK Parti'nin başarısı karşısında  tekbir sesleri ile şükür secdelerine kapandığını belirtti.

Sığınmacıların kaldığı kamplar, Suriye'deki direniş cepheleri, Kudüs, Gazze, Mısır, Moro, Myanmar, Bosna Hersek ve Kosova'da da aynı coşkunun yaşandığını aktaran Dilipak, "Ülkemizdeki milletvekili seçimleri, İslam dünyasında, yakından takip edildi ve seçim sonuçları coşkuyla kutlandı. Bu durum İslam dünyasında kardeşlik ve dayanışma ruhunun canlanması açısından çok önemli" ifadelerini kullandı.

Dilipak, son bir yıl içinde yaşananlar ve Türkiye üzerindeki tartışmaların İslam dünyasında kaygı verici bir gerginliğe neden olduğunu belirtti. Yatırımların durduğunu, döviz fiyatlarının arttığını ancak seçim sonuçlarının açıklanmasıyla kaygı verici bekleyişin yerini heyecan verici bir hareketliliğin aldığını aktaran Dilipak, şöyle devam etti:

"Türkiye artık sadece Müslümanlar için değil mazlum milletler ve yeni dünya düzeni kurulması gereğine inanan insanlar için referans adresi olmaya aday bir ülke. Kapitalist ve sosyalist blok karşısında 3. dünyanın da gözleri Türkiye'nin üzerinde. Bu anlamda bu insanların Türkiye'den beklentileri, Türkiye'nin sadece iş ve siyaset alanında değil, sivil alanda da o ülkelerde var olması, basın ve iletişim ağıyla çok dilli bir şekilde global gündem çerçevesinde iletişim kanallarının aktif hale getirilmesidir."

Dilipak, bu anlamda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun global bir markaya dönüştüğünü ifade etti.

Erdoğan'ın Rabia işaretiyle ve "Dünya 5'ten büyüktür" sözüyle verdiği mesajın, İslam dünyasının da ötesinde global bir mesaja dönüştüğünü ve yeni bir düzen arayışının sembolü haline geldiğini belirten Dilipak, şunları kaydetti:

"Bu sonuçlar dolayısıyla Başbakan Davutoğlu'nu kutlarken, bu başarının İslam dünyası ve dünya için taşıdığı anlamın ve değerin farkına vararak, bu yönde çalışmalar yapmamız gerektiğinin altını çizmek istiyorum. Bu anlamda bizim medyamıza, sivil toplum kuruluşlarımıza, üniversitelerimize, iş adamlarımıza büyük görevler düşüyor ve yeni uluslararası örgütlere ihtiyacımız var. Herkesin şimdiden 2016 acil eylem planını hazırlaması gerek."

Kaynak: AA / Güncel

Abdurrahman Dilipak Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title