Haberler

Milletvekili Seçiminin Ardından

Sakarya ve Bartın'da bir önceki seçime göre milletvekillerinin partilere dağılımında değişme olmazken, AK Parti Zonguldak'ta milletvekili sayısını 3'e çıkardı.

Sakarya'da resmi olmayan sonuçlara göre, AK Parti oylarını yüzde 10,8 arttırırken, milletvekillerinin partilere göre dağılımında değişiklik olmadı.

Kesin olmayan sonuçlara göre, AK Parti'de Ayhan Sefer Üstün, Şaban Dişli, Mustafa İsen, Ali İhsan Yavuz ve Recep Uncuoğlu, CHP'den Engin Özkoç ve MHP'den Zihni Açba milletvekili olmaya hak kazandı.

Önceki seçime göre, CHP'nin oy oranı yüzde 0,48, MHP'nin oy oranı ise yaklaşık yüzde 7 düştü.

Zonguldak

Zonguldak'ta resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti, geçen seçime göre oylarını artırarak 2 olan milletvekili sayısını 3'e yükseltti.

7 Haziran'da Zonguldak'tan 2 milletvekili çıkaran CHP'de kazanan adaylarda bir değişiklik olmadı. AK Parti'den Hüseyin Özbakır, Faruk Çaturoğlu ve Özcan Ulupınar, CHP'den Şerafettin Turpcu ve Ünal Demirtaş Meclise gitmeye hak kazanan isimler oldu.

Zonguldak'ta MHP, geçen seçimlerde Zeki Çakan'ı milletvekili olarak Meclise gönderirken, 1 Kasım seçimlerinde oyununun azalmasıyla milletvekili çıkaramadı.

Bartın

Bartın'da kesin olmayan sonuçlara göre, AK Parti oylarını yüzde 11,22 arttırırken, kazanan adaylarda bir değişiklik olmadı.

7 Haziran'da yüzde 41 oy alan AK Parti, bu seçimle oy oranını yüzde 52'ye yükseltti. CHP'nin yüzde 29 olan oy oranı ise yaklaşık yüzde 0,8 düştü.

AK Parti'den Yılmaz Tunç ve CHP'den Rıza Yalçınkaya tekrar TBMM'ye girmeye hak kazandı.

Kaynak: AA / Yerel

Zonguldak Ak Parti Sakarya Bartın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title