Haberler

Milletvekili Şahin'den 'Dan Mtb'ye Ziyaret

Ak Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Malatya Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey'i ziyaret etti. Şahin, "Kayısı Tanıtım Fonu ile Kayısımızın dünyaya tanıtılması için elimizden gelen gayreti gösterdik" dedi.

Ak Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Malatya Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey'İ ziyaret ederek, kayısının son durumu ile ilgili görüştü. Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey, Milletvekili Mustafa Şahin'e ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. Kaysının sorunlarının yıllardır konuşulduğunu kaydeden Başkan Özbey, AK Parti iktidarı ile beraber kayısının çok merhaleler kaydettiğini söyledi. Başkan Özbey, "Malatya denince akla kayısı geliyor. Kayısının da sorunları yılardır konuşuluyor. AK Parti iktidarı ile beraber kayısı çok merhaleler kaydetti. Kayısıya verdiği teşvikler verdiği destekler kayısının biraz daha iyi duruma gelmesine sebep oldu. Bizim çok isteklerimiz var zaman zaman bunu dile getiriyoruz. Özellikle son dönemde Avusturya hükümeti ve Avrupa Birliği ülkelerinde Malatya Kayısısının 2000 PPM kükürt miktarının 600 PPM düşürülmesi ile ilgili bir uygulama yapıyor. Biz bunu Tarım Bakanlığı VE Kalkınma Bakanlığı uzmanları ile görüşüp tartıştık. Bunun olamayacağını bunun gerçekleşemeyeceğini söyledik. 26 Ocakta Brüksel de yapılan bir toplantıya heyet göndererek bunu kendilerine anlattık. Şuanda uygulamayı başlatmadılar ama bundan sonra bu uygulamayı başlatacaklar. Kayısının önündeki bundan sonra olacak en büyük engel kaysıda ki kükürt oranın düşürülmesi. Avrupa Birliğinin özellikle Türk Ekonomisi çökertme adına tarım ürünlerine darbe vurma adına böyle bir çalışma içeresinde olduğunu söylemek istiyorum. Sizin bütün vekillerle birlikte buna özel bir ihtimam göstermenizi bununla ilgili gerekirse Ankara'da gerekirse Malatya da bu işin uzmanlarıyla acil bir toplantı yapmanız gerektiğine inanıyorum" dedi.

Milletvekili Şahin de yaptığı açıklamada kayısının Malatya için çok önemli olduğunu belirterek, "Ben kayısı ile hayatını idame ettiren bir çiftçi ailenin çocuğuyum. Gerçekten kayısının ilimiz için ne kadar önemli olduğunu hele hele dünya için ne kadar önemli olduğunu yiyenler tadanlar biliyorlar. Ama yediğimiz her kayısının gerçek Malatya kayısısı standardında olmadığını görmek için Malatya kayısısı ile tanışmak gerekir. Bunun için de başta Kayısı Tanıtım Fonu ile beraber birçok alanda Kayısımızın dünyaya tanıtılması için elimizden gelen gayreti gösterdik" ifadelerini kullandı.

Avusturya hukümetinin kayısıdaki kükürtdioksit oranını 2000 PPM'den 600 PMM'e düşürülmesi için yaptığı uygulamayı da değerlendiren Milletvekili Şahin, "Bizden önceki dönemlerde 3000 PPM baz alırken şuanda geldiğimiz nokta bunu özellikle Avusturya hükümetinin 600 PPM'lere düşürülmesi için gayret gösterdiklerini öğrendik. Ben bunun halisane iyi niyetle sağlık nedenlerinden dolayı atılan bir adım olduğuna ihtimal vermiyorum. Amaç Malatya'mızın Türkiye'mizin bu ticari hacmin daraltılması için ellerinde gelen gayreti gösteriyorlar. Biz bundan haberdar olur olmaz başta Gümrük Bakanımızla Ekonomi Bakanımızla ve Tarım Bakanımızı haberdar ettik. İzmir de yapılacak olan bir toplantıdan bahsettik yanılmıyorsam akabinde toplantı yapıldı. Şuan için bir sonuç alına bilinmiş değil. Biz bunun peşine bırakmayacağız. Kayısıda 2000 PPM'in kabul edilmesi üreticilerimizin biraz zorda kalacağını kaysının depolanma ömrünün daha da kısalacağı kanaatindeyim. Bir çözüm bulunur. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada üreticimizin ticari erbabımızın yanında olacağız" diye konuştu. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gürsel Özbey Avusturya AK Parti Malatya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title