Haberler

Milletvekili Korkmaz, Kuveytli Bakan Yardımcısı Dr. Adil El Fellah ile Akçakoca'da

AK Parti Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz, Kuveyt Evkâf Bakan Yardımcısı Dr. Adil El Fellah ile birlikte Akçakoca’yı ziyaret etti.

AK Parti Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz, Kuveyt Evkaf Bakan Yardımcısı Dr. Adil El Fellah ile birlikte Akçakoca'yı ziyaret etti.

Dünyanın her yanında İslami ve insani destek projelerini hayata geçiren Kuveyt Evkaf Bakanlığı, Cami, medrese, kuran kursu gibi ibadethane destekleri verirken, eğitim ve sosyal yardım projelerine de karşılıksız destek vermesiyle biliniyor. Kuveyt Evkaf Bakan Vekili Dr. Adil El Fellah Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz'ın konuğu olarak geldiği Düzce'de bir dizi temas yürüttükten sonra, Akçakoca'ya gelerek Sky Tower Oteli'nde yemek yedi. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Milletvekili Korkmaz, El Fettah'ın Düzce'ye kendisini ziyaret etmek amacıyla geldiğini, yarın Bursa'ya gideceğini ve Perşembe günü de Kuveyt'e döneceğini söyledi. Milletvekli İbrahim Korkmaz, konuğu El Fettah'ın sosyal ve eğitim amaçlı projelerde imza yetkisi olan tek kişi olduğunu söylerken, konuk bakanın yakın bir zamanda işadamlarıyla birlikte Düzce'ye döneceklerini de sözlerine ekledi. Korkmaz, "Geçen sene Düzce'den 30 kişiyle birlikte Kuveyt'e gitmiştik. Düzce'nin tanıtımını yapmıştık ve akabinde Kuveyt'ten kalabalık bir heyet Düzce'ye konuk olmuştu. Her iki ziyaretin de masraflarını sayın Bakan karşılamıştı. Düzce ile Kuveyt arasında kültürel, sosyal ve iktisadi ilişkiler geliştirmek için çalışıyoruz. Şu anda Arapça öğrenmek üzere Türkiye'den Kuveyt'e giden çok sayıda çocuğumuz var. Bunların 4'ü ise Düzceli. Ayrıca önümüzdeki günlerde Kardeş Aile projesini geliştirecek ve çok sayıda Düzceli çocuğun Kuveyt'te Arapça öğrenmesinin önünü açacağız" dedi. Vekil Korkmaz, "Vakıflar tüm ümmete aittir" anlayışında olan Kuveyt Evkaf bakanlığı'yla birlikte çeşitli sosyal projeler hazırlayıp uygulamasına geçeceklerini söyledi.

Kuveyt Evkaf Bakan Vekili Dr Adil El fellah ise, "Tüm dünyada 5 ve 10 yıllık planlarla insani ve İslami yardım faaliyetleri yapan bir bakanlığız. İnsanların uç görüşlerden sakınmaları için projeler gerçekleştiren ve onları vasata davet eden bir anlayışla hareket ederiz" derken, Kuveyt nüfusunun yüzde 85-90'ının şeriat kuralıyla yaşadığını, kalan yüzde 10-15'lik kesimi de şeriate nasıl davet edecekleriyle ilgili çalışmalar yaptıklarını sözlerine ekledi. İslam'ın temelinin adalet ve kalkınma olduğunu söyleyen konuk bakan, bu iki esasın Türkiye'de hayata geçtiğini ve bu durumdan bir Müslüman olarak son derece memnun olduğunu söyledi. "İnşallah 5-10 yıl içerisinde Türkiye çok daha iyi noktalara gelir ve küresel bir güç olur" diyen Bakan El Fellah, Türkiye'nin bu gelişmesinin aynı zamanda insanlık için de büyük bir olanak olduğunu belirtti.

"İnsanların kalp ve beyinlerini nasıl etkileyebiliriz ki islamı benimsesinler? Kuran'ın hükümlerini adım adım insanlara nasıl içselleştiririz? Şeriatle günümüz insan ilişkilerini nasıl uyumlu hale getirebiliriz?" sorularına insan ve İslam merkezli projeler üreterek yanıtlar aradıklarını belirten konuk bakan, Düzce ve Akçakoca'yı çok beğendiğini, ilk defa geldiği Düzce'ye bundan sonra sık sık geleceklerini sözlerine ekleyerek, "Ben kalbimi Düzce'ye açtım" diye konuştu. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Korkmaz Akçakoca Kuveyt Düzce Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title