Haberler

Milletvekili Kahveci'den Öğrenci Artışı Değerlendirmesi

AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci, Karabük Üniversitesi'nde bu yıl alınan yeni öğrenci sayısı ile üniversitenin 50 binin üzerine çıktığını söyledi.

2007 yılında kurulan Karabük Üniversitesinin hızla büyüdüğünü ve geliştiğini kaydeden Osman Kahveci, "Öğrenci sayımız 50 binin üzerine çıktı ve bu yılki öğrenci kontenjanlarımız yüzde 99'un üzerinde tercih edildi. Rektörümüz Refik Polat'ın geçen hafta açıkladığı öğrenci yerleştirme sayısı ve üniversite öğrenci sayısı bir kez daha Karabük'ümüzün, Karabük Üniversitemizin yüzünü ağartmıştır. Bu vesileyle Karabük Üniversitesini kazanan öğrencilerimize başarılar diliyor, sanayi ve turizm şehri olan ilimize çocuklarını gönderecek ailelerinde gözlerinin arkada kalmamasını istiyorum." dedi.

Karabük Milletvekili Osman Kahveci, Karabük Üniversitesi'nin kurulmasında ve hızla büyümesindeki en büyük desteğin AK Parti hükümetinin olduğunun altını çizerek, sadece 2015 yılı içerisinde üniversiteye 116 milyon TL kaynak aktarıldığını ve KARDEMİR'inde Karabük Üniversitesine ciddi destekler verdiğini hatırlattı.

"AMACIMIZ ÜNİVERSİTEYİ TÜRKİYE VE DÜNYANIN ÖNEMLİ EĞİTİM MERKEZİ HALİNE GETİRMEK"

Yeni eğitim hedeflerinden birisinin de üniversite öğrencilerin yaz aylarında Karabük'te staj ve pratik eğitimlerinin yapabilmeleri konusunda çalışmalar olacağını ifade eden Kahveci, " Eğitimli ve iyi yetişmiş iş gücü ihtiyacının bu kapsamda değerlendirilebileceğini düşünüyorum. Bu konuda Üniversite Rektörü ile görüş birliği içerisinde olduk. Rektörümüz Refik Polat ile birlikte bu konuları istişare ediyoruz amacımız Karabük Üniversitesini Türkiye'nin ve Dünyanın önemli eğitim merkezlerinden biri haline getirmek. Öğrencilerimiz için gerek KYK ve gerekse özel sektöre ait yeteri kadar yurt yapılmaktadır. Bu çalışmalar ile birlikte yeni dönemde açılacak yurtlarımızla öğrencilerimiz önemli bir barınma sorunu ile karşılaşmayacaklardır." dedi.

"HALK KİMİN DOĞRU SÖYLEDİĞİNİ GÖRÜDÜ"

Kahveci konuşmasını şöyle sürdürdü; " 7 Haziran seçimleri öncesi muhalefet partileri Karabük Üniversitemizin öğrenci sayısının 25 bin'in altına düşeceğine dair bir takım açıklamalarla hemşerilerimizin kafalarında soru işareti bırakmaya çalışmışlardı. Ama biz de cevaben bunların aslı olmayan seçim propagandası olduğunu kamuoyuna açıklamıştık. Halkımız şimdi kimin doğru kimin yanlış olduğunu daha iyi görmüştür." - KARABÜK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ak Parti Türkiye Karabük Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title