Haberler

Milletvekili Hüseyin Şahin 2014 Yılı Değerlendirdi Açıklaması

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi ve AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, 2 önemli seçim yaşanan 2014'ün Türk demokrasisi açısından önemli bir dönüm yılı olduğunu söyledi. Milletvekili Şahin, 2015 yılında demokrasinin daha da kökleşip derinleşeceğini ve Türkiye'nin 2023 hedeflerine bir adım daha yaklaşacağını söyledi.

Yazılı bir açıklama yapan AK parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, 2014 yılının Mart ayında yapılan mahalli seçimlerde milletin tercihini AK Parti'den yana kullandığını, Ağustos ayında da Cumhuriyet tarihinde ilk kez doğrudan halkın oylarıyla yapılan seçimde Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk turda Cumhurbaşkanı seçildiğini belirtti. 2014'ün Türkiye demokrasi için bir sınav yılı olduğunu ve ülke olarak bu sınavdan başarıyla çıkıldığını belirten Şahin, "2015 yılı da, demokrasimizin kökleşmesi ve derinleşmesi anlamında inşallah parlak bir yıl olacak. 2015 Haziran ayında da ülkemizde genel seçimler yapılacak. Bu seçimlerde kim hangi partiye oy verirse versin, seçime onurla vakarla demokratik bir ülkenin vatandaşları olarak gideceğiz. Ne olursa olsun en büyük gücümüz demokrasimiz ve milli irademizdir" diye konuştu.

"MİLLET İRADESİNE İPOTEK KONULAMAZ"

AK Parti'nin kurulduğu günden bu yana, millet iradesine ipotek koymak isteyen güçlere izin vermediğini vurgulayan Milletvekili Şahin, demokrasiye ve milli iradeye karşı hangi yönden ne şekilde gelirse gelsin her türlü eyleme, provokasyona ya da organize faaliyete izin vermediklerini ve bundan sonrada asla izin verilmeyeceğini vurguladı. Şahin, 23 Nisan 1920 den beri Türkiye Büyük Millet Meclisinin 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' ifadesini şiar edindiğini söyledi. Milletten almadığı meşruiyetle egemenlik kurmaya kalkanların bürokraside örgütlenerek millete hesap vermeden devleti yönetmek istediklerini vurgulayan Milletvekili Şahin şöyle konuştu:

"Paralel devlet yapılanması şeklindeki örgütlenmeler bu ülkede bir daha zemin bulamayacaklar, nefes alamayacaklar. Kim milletimize ne vaat ediyorsa, açık ve yalın bir şekilde halkın önüne çıkmalıdır. Kendini halka taktim etmeli, halka teslim etmeli sonra da halkın kararına teslim olmalıdır. Aksi takdirde doğrudan ya da dolaylı darbe ve vesayet üzerinden milli irade korunamayacağı gibi kişisel hak ve özgürlüklerimiz de korunamaz. Nitekim bu tür bürokratik örgütlenmelerin nasıl kişisel hak istismarlarına yol açtığının örnekleri birer birer ortaya çıkıyor."

LİDER ÜLKE TÜRKİYE

Milletvekili Hüseyin Şahin, 2015 yılında Türkiye'nin gücünün dünyada daha hissedileceği bir yıl olacağını da söyledi. Şahin, 1 Aralık 2014'te Türkiye'nin G-20 Dönem Başkanlığını üstlendiğini ve bu görevi 2016 yılına kadar sürdüreceğini de belirterek, "2002 yılında AK Parti iktidara geldiğinde Bütçesinin yaklaşık yüzde 45'ini faiz ödemelerine ayıran bir ülkeydik. Şimdi dünyanın dev ekonomilerine Başkanlık eden bir ülke haline geldik. Milletimizin bize verdiği destekle çok çalıştık. Milletimizin gayretleriyle ekonomimizi büyüttük. Bunu yapmamıza engel olmak isteyenlere izin vermedik. Millet iradesini en üstte tuttuk. Milletimizin bize olan desteği sürdükçe 2023 hedeflerimize hep birlikte ulaşacağız" diye konuştu.

Şahin, 2015 yılının başta Türkiye olmak üzere tüm dünyaya barış, huzur ve bolluklar getirmesini diledi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title