Haberler

Milletvekili Genel Seçimlerine Doğru

Milletvekili Genel Seçimlerinde 5 milletvekili çıkaracak Kütahya seçim çevresinde partilerin adayları belirlendi.

Milletvekili Genel Seçimlerinde 5 milletvekili çıkaracak Kütahya seçim çevresinde partilerin adayları belirlendi.

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) seçim takvimine göre, siyasi partilerin aday listeleriyle bağımsız adayların müracaatları için tanınan süre, saat 17. 00'de sona erdi.

AK Parti, Kütahya'da birinci sıradan Dr. Soner Aksoy, ikinci sıradan Hasan Fehmi Kinay, üçüncü sıradan Prof. Dr. İdris Bal, dördüncü sıradan Prof. Dr. Vural Kavuncu, beşinci sıradan ise Dr. Bediha Türkyılmaz'ı aday gösterdi.

AK Parti adaylarının özgeçmişleri şöyle:

Dr. Soner Aksoy: Makine Yüksek Mühendisi. 1941'de Gediz'de doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Makine Fakültesinden mezun oldu. Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) Teşvik Uygulama Genel Müdürlüğü Proje Değerlendirme Uzmanı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Genel Müdürü olarak görev yaptı. 22. ve 23. dönem AK Parti Kütahya Milletvekili.

Hasan Fehmi Kinay: İktisatçı. 1964'te Kütahya'da doğdu. Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesinden mezun oldu. Kütahya'da Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreterliği ve Meclis üyeliği, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu üyeliği, Kütahya Tanıtım Vakfı Yönetim Kurulu üyeliği görevlerinde bulundu. 22. ve 23. dönem AK Parti Kütahya Milletvekili.

Prof. Dr. İdris Bal: Akademisyen. 1968'de Kütahya'da doğdu. İstanbul Üniversitesi (İÜ) Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun oldu. Uluslararası ilişkiler branşında yüksek lisansını İngiltere'nin Nottingham Üniversitesinde, doktorasını Manchester Üniversitesinde tamamladı. Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesi ve Güvenlik Bilimleri Enstitüsünde ders veriyor.

Prof. Dr. Vural Kavuncu: Tıp Doktoru ve Akademisyen. 1966'da Tavşanlı'da doğdu. İÜ İstanbul Tıp Fakültesinden mezun oldu. Elazığ'da üniversitede Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı kurucu öğretim üyeliği yaptı. 2002'de göreve başladığı Afyon Kocatepe Üniversitesinde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı Başkanlığını sürdürüyor.

Dr. Bediha Türkyılmaz: Tıp Doktoru. İÜ Tıp Fakültesinden mezun oldu. Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Zooteknik Daire Başkanlığında çalışırken geçen yıl atandığı Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü görevinden aday adayı olmak için istifa etti.

-CHP'NİN ADAYLARI-

CHP, milletvekili adaylarının belirlenmesi için Kütahya'nın da aralarında bulunduğu 29 ilde 4 Nisanda ön seçim yapmıştı. Ön seçim sonuçlarına göre milletvekili aday listesinin birinci sırasında Şeref Han, ikinci sırasında Dr. Zeliha Aksaz Şahbaz, üçüncü sırasında Şeref Doğan, dördüncü sırasında Ruhsen Kumdalı, beşinci sırasında Faruk Behram Soydan yer aldı.

CHP'nin adaylarının özgeçmişleri şöyle:

Şeref Han: Avukat. Kütahya'nın Gediz ilçesinde 1967'de doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Gediz'de serbest avukatlık yapıyor. CHP Gediz İlçe Başkanlığından milletvekili aday adayı olmak için istifa etti.

Dr. Zeliha Aksaz Şahbaz: Tıp Doktoru. Kütahya'da 1966'da doğdu. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu ve ihtisasını Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesinde tamamladı. Kütahya Evliya Çelebi Devlet Hastanesinde Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olarak görev yapıyor.

Şeref Doğan: Eğitimci. Kütahya'da 1960'ta doğdu. Yükseköğrenimini tamamladıktan sonra 1982'den itibaren çeşitli okullarda Türkçe öğretmenliği yaptı. Kurucusu olduğu şirketle sürücü kursu, özel güvenlik ve öğrenci yurdu hizmetlerini yürütüyor.

Ruhsen Kumdalı: İnşaat Mühendisi. Kütahya Belediyesinde çalıştı ve buradan emekli oldu. CHP'de bir dönem Kütahya İl Başkanlığı görevinde bulundu. 2009'daki yerel seçimlerde Kütahya Belediye Başkanlığına DSP'den aday oldu.

Faruk Behram Soydan: İşadamı. Kütahya'da 1977'de doğdu. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Girne Amerikan Üniversitesi İşletme Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun oldu. Bir dönem CHP Kütahya İl Gençlik Kolları Başkanlığını yürüttü ve partinin il yönetiminde yer aldı. Bir şirkette yönetim kurulu üyesi.

-MHP'NİN ADAYLARI-

MHP'nin Kütahya'da birinci sıra adayı, mevcut milletvekili Prof. Dr. Alim Işık oldu. Dr. Ahmet İça ikinci, Önder Kıcıroğlu üçüncü, Mehmet Armut dördüncü, Osman Barut beşinci sıradan aday gösterildi.

MHP'nin adaylarının özgeçmişleri şöyle:

Prof. Dr. Alim Işık: Öğretim Üyesi. Kütahya'nın Simav ilçesinde 1959'da doğdu. Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makineleri Bölümünden mezun oldu. Yüksek lisans ve doktorasını Çukurova Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tarımsal Mekanizasyon Anabilim Dalında tamamladı, aynı üniversitede doçent ve profesör unvanlarını aldı. 23. dönem MHP Kütahya Milletvekili.

Dr. Ahmet İça: Tıp Doktoru. Kütahya'da 1954'te doğdu. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu. Uzmanlığını kulak burun boğaz branşında tamamladı. Kütahya'da faaliyet gösteren Yıldız Entegre Azot Fabrikasında iş yeri hekimi olarak çalışıyor.

Önder Kıcıroğlu: Biyolog. Kütahya'da 1965'te doğdu. Anadolu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümünden mezun oldu. Çeşitli illerdeki okullarda öğretmenlik ve müdür yardımcılığı yaptı. 1996'da Gediz Devlet Hastanesine hastane müdürü olarak atandı.

Mehmet Armut: İşadamı. Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası Oda Meclisi Başkanı. Tavşanlı'da ticaretle uğraşıyor.

Osman Barut: Maden Mühendisi. Kütahya'da 1958'te doğdu. Eski MHP Kütahya İl Başkanı.

-BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ, SAADET PARTİSİ VE HAS PARTİ-

Büyük Birlik Partisi: 1. Mehmet Sarı, 2. Harun Karaarslan, 3. İsmail Bozyiğit, 4. Cemal Tanrıkulu, 5. Hasan Söyler.

Saadet Partisi: 1. Ali İhsan Oturak, 2. Ali Kemal Derin, 3. Halil Hamzaoğlu, 4. Mehmet Özdemir, 5. Şerif Ahmet Günel.

HAS Parti: 1. Mehmet Akif Ulusoy (Eski Gelirler İdaresi Müdürü), 2. Berna Ergen (İthalatçı), 3. Ali Osman Şahin (Emekli), 4. Hayri Asiltürk (Gıda Mühendisi), 5. Muammer Yüğlük (Muhtar).

Seçime katılacağını açıklayan diğer partilerin Kütahya milletvekili adaylarıyla ilgili açıklamalar, söz konusu partilerin Kütahya İl Başkanlıklarınca sonraki günlerde yapılacak.

-SEÇİME 18 PARTİ KATILACAK-

Milletvekili Genel Seçimi için YSK'ya 18 siyasi parti milletvekili aday listelerini, 6 parti ise seçime katılmayacaklarına ilişkin dilekçelerini verdi.

Adalet ve Kalkınma Partisi, Demokrat Parti, Cumhuriyet Halk Partisi, Emek Partisi, Millet Partisi, Liberal Demokrat Parti, Saadet Partisi, Hak ve Eşitlik Partisi, Halkın Sesi Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Özgürlük ve Dayanışma Partisi, Yurt Parti, Doğru Yol Partisi, Hak ve Özgürlükler Partisi, Türkiye Komünist Partisi, Milliyetçi Muhafazakar Parti, Büyük Birlik Partisi, Demokratik Sol Parti, YSK'ya listelerini ulaştırırken, Eşitlik ve Demokrasi Partisi, Alternatif Parti, Halkın Yükselişi Partisi, Genç Parti ve Bağımsız Türkiye Partisinin temsilcileri seçime katılmayacaklarına ilişkin dilekçelerini sundu. Seçime katılmayacağını duyuran Türkiye Partisi'nden YSK'ya temsilci gelmedi.

- KÜTAHYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title