Haberler

Milletvekili Genel Seçiminin Ardından

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, genel seçim sonrası oluşan tabloyu değerlendirirken, "Biz bu tablodan yine de ülkemizin hiçbir zarar görmeden çıkabileceği, bir çıkış sağlayabileceği bütün Türkiye'nin, halkımızın istikrarının zedelenmeyeceği, bozulmayacağı bir formül üretmeye çalışacağız" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, genel seçim sonrası oluşan tabloyu değerlendirirken, "Biz bu tablodan yine de ülkemizin hiçbir zarar görmeden çıkabileceği, bir çıkış sağlayabileceği bütün Türkiye'nin, halkımızın istikrarının zedelenmeyeceği, bozulmayacağı bir formül üretmeye çalışacağız" dedi.

Aktay, AK Parti Genel Merkezi önünde, gazetecilerin seçim sonuçlarına ilişkin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, mevcut durumdan nasıl bir iktidar formülün öngörüldüğünü sorması üzerine, Aktay, "Daha önce önümüze pek çıkmamış bir tablo çıkmış bulunuyor. Halkımız yeni bir tablo çıkardı ortaya, mesaj verdi bize. Herkese verdi, sadece bize değil. Bize en fazla oyu verdi" dedi.

AK Parti'nin genel seçimden yüzde 41 oy alarak birinci çıktığını hatırlatan Aktay, "Şu anda halkımızın bize, aslında hepimize bütün siyasi partilere vermiş olduğu mesajı, bütün siyasi partilerin, her birisinin büyük bir sorumlulukla ve gerçekçilik içerisinde değerlendirmesi gerekiyor" diye konuştu.

"Herkese bir sorumluluk düşüyor" ifadesini kullanan Aktay, şöyle devam etti:

"Neticede bu ülkenin yönetimine talip olan insanların her şeyden önce bütün bu ülkenin menfaatini, yararını, milletimizin, toplumumuzun yararını düşünmek gibi bir sorumluluğu var. Biz bu sorumluluğu zaten müdrik bir partiyiz. Yani 13 yıldır bu ülkeyi yöneten bir parti olmanın hem sorumluluğu hem de ağırbaşlılığı hem gerçekçiliği hepsi bizim temel bir vasfımız haline gelmiş bulunuyor."

AK Parti'nin oy oranının azımsanacak bir oy olmadığını vurgulayan Aktay, partinin 2002 yılında 6-7 puan daha aşağıda bir oy alarak 365 milletvekili çıkardığını ve böylece AK Parti'nin 13 yıllık iktidarının yolunun bu şekilde açıldığını hatırlattı.

Aktay, "Bu seçimde tabii ki yapılan kampanyalar, bütün partilerin ve birtakım güçlerin bize karşı kurdukları ittifaklar, karşımıza böyle bir netice çıkarmış oluyor. Biz bu tablodan yine de ülkemizin hiçbir zarar görmeden çıkabileceği, bir çıkış sağlayabileceği bütün Türkiye'nin, halkımızın istikrarının zedelenmeyeceği, bozulmayacağı bir formül üretmeye çalışacağız. Diğer siyasi partiler de aynı sorumluluğu taşımak zorundadırlar. Biz onlardan da aynı tavrı bekliyoruz" diye konuştu.

AK Parti kapatma davası döneminde "Türkiye kazanacaksa AK Parti'in kaybetmesine hazırız" şeklinde bir ilanları bulunduğunu anımsatan Aktay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın o zaman böyle bir ilanı olmuştu, AK Parti kapatma davası karşısında kaldığı zaman, biz her zaman aynı tutum içerisinde olduk. Diyebileceğim fazla bir şey yok. Dün Sayın Mehmet Ali Şahin Bey, 8 saat süren toplantımızın neticelerini sizlerle paylaştı. Benim ekleyeceğim fazla bir şey yok. Sadece aynı tutumu sürdürüyor olduğumuzu ifade etmek istiyorum."

Bir gazetecinin "En olası koalisyonu hangi partiyle yapabileceğinizi düşünüyorsunuz" şeklindeki sorusunu ise Aktay, şöyle yanıtladı:

"O konuda hiçbir şey söylemek istemiyorum. Neticede bu süreçler daha yeni başlayacak. Millet Meclisi toplanacak, partiler bu durumu değerlendirecek. Her bir parti, kendi yetkili kurullarında bütün muhtemel durumları kendi yararları, kendi siyasetleri, politikaları açısından da değerlendirecekler. Neticede, çok karamsar olunacak bir durum da yok. Bu tablodan ya bir koalisyon çıkar, bu koalisyon çıktığı takdirde biz bir koalisyonun oluşmasını ve ülkenin tabi ki hükümetsiz kalmaması için üzerimize düşen sorumluluğu bir AK Parti olarak elbette ki yerine getirmeye çalışacağız. Ancak bu konuda da bütün seçenekler elbetteki masada olacak. Hiç kimsenin şeyin başında büyük laflar etmesi çok sakıncalı oluyor. Gerçi o lafları çok fazla da ciddiye almıyoruz açıkçası."

Aktay, bir başka gazetecinin "Yani şu anda kapıyı kapattık diyen partilerin sonradan AK Parti ile bir koalisyon kurabileceği ihtimali üzerinde duruyorsunuz" şeklindeki sözleri üzerine, "Biz hiçbir seçeneği şu anda dışlamıyoruz. 'Seçenekleri dışlamadan her şeyi değerlendiriyoruz' diyebilirim. Daha fazla söz söyleyerek ben de büyük laf etme yanlışına düşmeyeyim" dedi.

Erken seçim olasılığına ilişkin bir soruyu ise Aktay, "Henüz bir değerlendirme konusu değil" şeklinde yanıtladı.

Kaynak: AA / Politika

Yasin Aktay Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title