Haberler

Milletvekili Genel Seçiminin Ardından

HDP'nin genel seçimlerde yüzde 10 barajını aşması üzerine Hakkari, Muş, Bitlis ve Ağrı'da kutlama programları düzenlendi.

HDP'nin genel seçimlerde yüzde 10 barajını aşması üzerine Hakkari, Muş, Bitlis ve Ağrı'da kutlama programları düzenlendi.

Hakkari'de, Bulvar Caddesi'ndeki belediye binası önünde bir araya gelen vatandaşlar, Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekerek, partilerinin başarısını kutladı.

HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak, kentte oyların yüzde 86'sını alarak büyük bir başarıya imza attıklarını belirterek, başarılı sonuca katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Çukurca, Şemdinli ve Yüksekova ilçelerinde düzenlenen kutlama programlarına katılan çok sayıda kişi, Kürtçe ve Türkçe şarkılar eşliğinde halay çekip geç saatlere kadar eğlendi.

Kutlamalar havai fişek gösterileriyle sona erdi.

Muş

Muş'ta, Belediye Meydanı'nda toplanan HDP'liler, Kürtçe şarkılar eşliğinde kutlama yaptı.

HDP Muş milletvekilleri Burcu Çelik Özkan ve Ahmet Yıldırım'ın konuşmalarının ardından kutlamalar, yerel sanatçıların seslendirdiği şarkılar eşliğinde halaylarla devam etti.

Kutlamaların sonunda kalabalık arasındaki bir grup, terör örgütü lehine slogan atarak İstasyon Caddesi'nden Yeşilyurt Mahallesi'ne yürüdü.

Polis ekiplerinin uyarısı sonucu grup olaysız dağıldı.

Bitlis

Bitlis'te, Gökmeydan'da düzenlenen kutlama programında partililer Kürtçe şarkılar ile davul ve zurna eşliğinde halay çekti.

HDP'den Bitlis milletvekili seçilen Mahmut Celadet Gaydalı, hep beraber başarıya ulaştıklarını belirterek, "Bu ekip işidir. Çok güzel bir ekip kuruldu. Ekiptekilere şükranlarımı sunuyorum. Bize destek sunan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Milletvekili seçilen Mizgin Irgat ise Bitlis'in en güzel tarihini yazdığını belirtti.

Irgat ve Gaydalı'nın konuşmalarının ardından vatandaşlarla halay çektiği program havai fişek gösterisiyle son buldu.

Adilcevaz ilçesinde düzenlenen programa katılan çok sayıda kişi, ellerinde Türk bayraklarıyla müzik eşliğinde halay çekti.

Kutlamalar sırasında, "Bayrakla hiçbir sorunumuz yoktur" anonslarının yapılması dikkati çekti.

Ağrı

HDP'nin genel seçimlerde yüzde 10 barajını aşması Ağrı ve ilçelerinde de kutlandı.

HDP Ağrı İl Başkanlığı tarafından düzenlenen programa Belediye Başkanı Sırrı Sakık, milletvekilleri Leyla Zana, Berdan Öztürk, Dirayet Taşdemir, Mehmet Emin İlhan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Konuşmaların ardından vatandaşlar, yöresel sanatçıların okuduğu şarkılarla halay çekti. Kutlamalar havai fişek gösterileriyle devam etti.

Kaynak: AA / Yerel

Hakkari Bitlis Ağrı Muş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title