Haberler

Milletvekili Genel Seçimi

25'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin resmi olmayan sonuçlarına göre, İzmir'de CHP 12, AK Parti 8, MHP 4 ve HDP 2 milletvekili çıkardı.

25'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin resmi olmayan sonuçlarına göre, İzmir'de CHP 12, AK Parti 8, MHP 4 ve HDP 2 milletvekili çıkardı.

İzmir'de 8 bin 982 sandıkta kayıtlı olan toplam 3 milyon 109 bin 815 seçmenin sandık başına gittiği İzmir'de, 2011 genel seçim sonuçlarına kıyasla oy kaybı yaşayan AK Parti, 3 milletvekili kaybetti, CHP ise oylarını artırmasına rağmen milletvekili sayısından 1'ini düşürdü. Daha önce 2 milletvekili olan MHP, bu sayıyı 4'e çıkarırken, HDP de kentten 2 milletvekili çıkarmayı başardı.

İzmir 1'nci bölgede CHP 6, AK Parti 4, MHP 2 ve HDP ise 1 milletvekili çıkardı. 1'inci bölgede CHP'den Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, Musa Çam, Ahmet Tuncay Özkan, Tacettin Bayır, Özcan Purçu ve Ali Yiğit, AK Parti'den Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, Cemil Şeboy ve Hüseyin Kocabıyık, MHP'den Grup Başkanvekili Oktay Vural ve Aslan Savaşan ile HDP'den de Ertuğrul Kürkçü gibi isimler TBMM'ye girmeye hak kazandı.

Bakan Eroğlu'nun ilk sıradan aday olduğu 1'inci bölgede 2011 genel seçimlerinde 6 milletvekili çıkaran AK Parti, bu seçimlerde milletvekili sayısını 4'e düşürdü, CHP'nin milletvekili sayısı ise değişmedi. MHP, önceki seçime göre milletvekili sayısını 1'den 2'ye çıkarırken HDP de 1 milletvekili çıkardı.

2'inci bölgede ise CHP 6, AK Parti 4, MHP 2 ve HDP 1 milletvekili çıkardı. CHP'den Zeynep Altıok, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Zekeriya Temizel, Mustafa Ali Balbay, Aytun Çıray ve Kamil Okyay Sındır, AK Parti'den Mustafa İbrahim Turan, Nesrin Ulema, Hamza Dağ ve Kerem Ali Sürekli, MHP'den Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu ve Murat Koç, HDP'den Müslüm Doğan milletvekili seçilmeyi başardı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 2'inci sıradan aday olduğu 2'inci bölgede CHP, oylarını artırmasına rağmen, 2011 genel seçimlerine göre milletvekili sayısını 7'den 6'ya düşürdü. AK Parti de milletvekili sayısını 5'den 4'e düşürdü. MHP'nin milletvekili sayısını 1'den 2'ye çıkardığı 2'inci bölgede HDP de 1 milletvekili çıkardı.

-14 aday ilk kez TBMM'de

Seçimlerde İzmir'den 14 aday ilk kez milletvekili olarak TBMM'ye gitmeye hak kazandı.

Eski Borsa İstanbul Başkanı İbrahim Turhan, eski Maliye Bakanı Zekeriya Temizel, gazeteciler Mustafa Balbay, Ahmet Tuncay Özkan ve Hüseyin Kocabıyık ile Roman kimliğiyle adaylığını ön plana çıkaran Özcan Purçu da TBMM çatısı altına girmeye hak kazanan isimler arasında yer aldı.

AK Parti'de eski Avrupa Parlamentosu milletvekili Ozan Ceyhun, Savcı Sayan ile Roman kimliğini ön plana çıkan Cemal Bekle seçilemedi. CHP'de ise eski İl Başkanı Ali Engin milletvekili olamadı.

Kaynak: AA / Yerel

Özcan Purçu Ak Parti İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title