Haberler

Milletvekili Fahrettin Poyraz Kar Mağdurlarını Ziyaret Etti

Ak Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz, il genelinde yaşanan yoğun kar yağışı nedeniyle zarar gören Bozüyük Kapalı Pazarı, Söğüt Seramik Fabrikası ile Söğüt ve İnhisar'a bağlı köylerdeki sera arazilerinde incelemelerde bulundu.

Poyraz, Bilecik ziyaretinde ilk olarak Bozüyük Kapalı Pazar yerinde incelemelerde bulunarak Belediye Başkanı Fatih Bakıcı'ya geçmiş olsun dileklerini iletti. Fahrettin Poyraz, buradaki incelemelerinin ardından Söğüt Seramik Fabrikasına geçerek yine burada yoğun kar yağışı nedeniyle çatısı çöken 3.'üncü işletmeye giderek burada fabrika yetkililerinden bilgi aldı ve geçmiş olsun dileklerini iletti. Daha sonra sırasıyla Çaltı, civar köyler ve İnhisar'a giden Poyraz ve beraberindekiler zarar gören sera arazilerinde incelemelerde bulunarak köylü vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. Poyraz mağdur vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, "Tarım İl ve ilçe müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz buralarda bir ön inceleme yaparak hasar tespit çalışması yapacaklar. Burada çalışmaları yaparken usul hatası yapmayalım. Elimizde ki tablo ne ise bütün çıplaklığı ile ortaya koyulması lazım. Hasar tespit çalışmalarının ardından bunun bir raporlamasını yapmamız lazım. Burası İl Genel Meclisinin alanı olduğu için bu konuda Valimiz ve İl Genel Meclisimiz ile bir değerlendirme yapacağız. Biz öncelikle gerekirse buraya komple bir proje uygulayarak göçen sera enkazının kaldırılması noktasında bir çalışma yaparak bunun en kısa sürede bitirilmesi lazım. Sonuç olarak ilk öncelik neyse bizim oradan başlamamız gerekiyor. Gerekirse 2015 yılında yapılacak yol yatırımlarımızdan kısar bu alana aktarırız. Bu konu çok daha önemli bir konu. Siz bu konuda rahat olun. Ben bugüne kadar olduğu gibi hiç bir zaman bol keseden sallama siyaseti yapmadım. Her zaman yapabileceğimiz şeyleri söylemeye çalışıyorum. Öncelikli olarak göçen sera enkazlarını kaldırmak için gerekli alt yapı çalışmalarını hazırlamamız lazım. Burada açık da olsa üretim yapılabilecek bir ortamı oluşturmamız gerekiyor. Şimdi burada 10 yılda inşa ettiğimiz 3 bin 500 dönüm serayı 3-5 ayda yerine getirme imkanımız yok. Yapabileceğimiz şeyleri birlikte konuşalım. Bizim aklımızın ermediğini siz söyleyin, yönlendirin, hata yapmayalım. Onun ötesinde de imkanlarımız neyse bir araya getirelim ve onu zorlayalım. İl genelinde bütün bu çalışmaları yaptıktan sonra konuyu Tarım Bakanlığımız ve nihayetinde Başbakanımıza aktaracağız. Öncelikli olarak tarımda ki arkadaşlarımızın gerekli tespit ve rapor çalışmalarını tamamlamaları lazım. Daha sonra borçların ertelenmesi gibi konular geliyor. Bunun için bakanlar kurulu kararı gerekiyor. Ancak bu raporlama ile birlikte konuyu Başbakan'ımıza aktararak bu şekilde bir süreç işletme gayreti içerisinde olacağız. Ben tekrar geçmiş olsun diyorum. Cenab-ı Allah beterinden saklasın. Bunda da bir hayır vardır diyerek Yüce Rabbimiz bereketi fazlalaştırarak kaybettiğimiz zararı sonrasında telafi eder diye dua ediyoruz" dedi.

Ziyarete katılan Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı da, kar yağışının bu bölgede hesap edilemediği için afet konumuna geldiğini söyledi. Burada amacın vatandaşın zararının asgari düzeye indirilmesi olduğunu belirten Yağcı, zararları karşılayabildikleri ölçülerde kendilerini başarılı hissedeceklerini kaydetti. Başkan Selim Yağcı, elbirliği ile bu zararın karşılanması için milletvekilinin öncülüğünde çaba harcayacaklarını söyledi.

Milletvekili Fahrettin Poyraz'a ziyaretinde İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Yıldırım, İl Genel Meclis üyeleri Ertuğrul Torun, Nihal Arslan, Merkez İlçe Başkanı Fikret Karabıyık, Söğüt AK Parti İlçe Başkanı Mesut İpekçi eşlik etti. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fahrettin Poyraz Ak Parti Bilecik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title