Haberler

Milletvekili Erdoğan, Stk Temsilcileri ile Bir Araya Geldi

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan, Besni’deki sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile kahvaltılı toplantıda buluştu.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan, Besni'deki sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile kahvaltılı toplantıda buluştu.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan'ın Besni Şahin Tepesi Çamlıca Restaurant'ta düzenlenen kahvaltılı basın toplantısına AK Parti Besni İlçe Başkanı Mustafa Çiğdem, AK Parti İl Encümenleri ve Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti yürütme kurulu üyeleri ve STK başkanları katıldı. STK temsilcilerinin sorunlarını dinleyen Mehmet Erdoğan ve onların görüş ve önerilerini dinleyerek not aldı.

Mehmet Erdoğan, STK temsilcilerinin görüş ve önerileri doğrultusunda şu açıklamada bulundu:

"2007 yılında Avrupa Birliği tarafından verilen tarım ile ilgili desteklemelerden 41 il faydalandı. O dönem Adıyaman'da dahil olsun dedik ama Avrupa Birliği belirlediği için olmadı. Şimdiki Tarım Bakanımız Mehdi Eker ile görüşmüştüm, aynen şunu söyledi. 41 ile kademeli olarak bu projelerden yararlandı. Geri kalan illeri biz merkezi bütçeden destekleyeceğiz demişti. Bunun üzerine Adıyaman'da bahçe traktörleri ile ilgili projede yüzde 50 hibe desteğine dahil edildi. Tabi tüm talepleri karşılamak mümkün değil, geriye kalan illerimizi de bu kapsama almak için Avrupa Birliği ile görüşmelerimiz devam ediyor. Tarım alanında verilecek destek bu yıl yaklaşık 10 katrilyon olacak.

Ulaşım noktasında Haziran ayı içerisinde 1 katrilyonluk ödenek açılacak. Önceliğimiz Besni-Araban arası olacak. Ardından Besni- Beşyol arasın da çalışmaları başlayacak. Çalışma yapılmayan Besni -Gölbaşı arası var. Buralardaki çalışmalarımızda devam ediyor. Yeni bir proje vizyonu gerekti. Bu projede biter bitmez genişletilmiş yol standardı yükseltilmiş yol çalışmalarımız başlayacak önümüzdeki günlerde ihalesini yapmayı düşünüyoruz.

Şu anda Esnaf Kefalet Kooperatifi ve Halk Bankası aracılığı ile esnafımıza düşük faizli kredi temin edilmekte. Bizim burada yapabileceğimiz plasman eksikliği olursa biz bu konuda yardımcı oluruz.

Ben buradan bir meseleye daha değinmek istiyorum. Besni Belediyesi Encümen üyesi arkadaşlarıma bir kez daha teşekkür ediyorum. Besni'ye yapılacak olan bütün hizmetlerde biz desteğiz. Asıl olan Besnililere hizmettir. Seçim öncesinde Besni'nin sorunlarını hepimiz söyledik. Medeni bir şekilde anlatmıştık. Arkadaşlarımız belediye meclisinde bunu dile getirmişler burada hem STK olarak sizlerde hem de kamuoyuyla bir şey paylaşmak istiyoruz. Besni'nin en öncelikli sorunlarından birisi içme suyu problemi. Biz AK Parti olarak hem belediye meclisi arkadaşlarımız hem ilçe teşkilatımız, hem de Ankara'da bir milletvekili olarak Besni'de içme suyu için yapılacak tüm çalışmaları sonuna kadar destekliyoruz. Katı atıkla ilgili bir eksik var katı atık depolama tesislerinin yapılması ile ilgili bu konuda da destekçiyiz. Bu sıkıntılardan kurtulmak için üzerimize ne düşerse yapacağız." - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Erdoğan Ak Parti Adıyaman Besni Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title