Haberler

Milletvekili Erdoğan'a Araban'da Bayatlamayan Ekmek İkramı

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Araban ilçesi ziyaretinde Recep Tayyip Erdoğan Parkı içerisindeki Öğrenme Şenlikleri’ndeki stantları gezdi.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Araban ilçesi ziyaretinde Recep Tayyip Erdoğan Parkı içerisindeki Öğrenme Şenlikleri'ndeki stantları gezdi.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, belediye meclis üyeleri, AK Parti Araban İlçe Başkanı Kamil Murat Kasney, ilçe teşkilatı, Araban Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Çobanoğlu ve vatandaşlar Öğrenme Şenlikleri'ne katıldı.

Araban Belediyesi tarafından yaptırılan ve açılışı gerçekleştirilen Recep Tayyip Erdoğan Parkı'ndaki Öğrenme Şenlikleri stantlarını gezen Erdoğan ile Bakbak'a, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Araban Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Durmuşali Söyler kendi buluşu olan bayatlamayan ekmek ikram etti.

Gaziantep Üniversitesi Araban Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Durmuşali Söyler, şu anda tüketilen beyaz ekmekte 17 çeşit katkı maddesi kullanıldığını söyledi. Ekmek üretiminde 63 çeşit katkı maddesi kullanıldığını iddia eden Söyler, şunları kaydetti:

"Kepeği alınan beyaz ekmekte Rüşeym (buğday özü) bulunmamaktadır. Ayrıca yüzde 85-90 nişasta ihtiva etmektedir. Mineral maddeler ve vitamin açısından fakirdir. Beyaz ekmek yendiğinde kalın bağırsaktaki faydalı bakterileri besleyememekte bu da faydalı bakterilerin azalmasına sebep olmaktadır."

Söyler, buna alternatif olarak Araban Ovası'nda üretilen kaliteli buğdaydan deneme amaçlı ekmek ürettiğini vurguladı. Elde ettiği ekmeğin uzun süre tazeliğini koruduğunu dile getiren Söyler, "Ekmeğin tat, lezzet ve aroması oldukça iyi, protein değeri ise yüksek. Tuz içeriği düşük olan ekmek yeteri kadar da kepek içeriyor. Vitamin ve mineral maddeleri açısından zengindir. Üretiminde maya olarak ekşitilmiş hamur kullanılan ekmek Rüşeym takviyelidir" diye konuştu.

Ürettiği ekmeğin ağızda "pasta tadı" bıraktığını ifade eden Söyler, kalın bağırsaktaki faydalı bakterilerin sayısını da artırdığını anlattı. Yaptığı çalışmayı GAÜN'e bildirdiğini hatırlatan Söyler, neticelenmesi halinde okul bahçesine fırın açılmasını sağlayarak rüşeym destekli ekmek üretimi gerçekleştirebileceklerini sözlerine ekledi.

Erdoğan ile Bakbak bayatlamayan ekmeğin tadının çok güzel olduğunu belirterek, ekmeğin seri üretime geçilmesi için uzmanlar tarafından laboratuar ortamında incelenmesi gerektiğini vurguladı.

Erdoğan ile Bakbak, Araban Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Durmuşali Söyler'i, Araban Ovası'nda yetişen buğday unundan rüşeym destekli bayatlamayan ekmek çalışması yaptığı için tebrik etti. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Mehmet Erdoğan Ak Parti Araban Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title