Haberler

Milletvekili Demir'den Aydın-Güllük Arasına Demir Yolu Önerisi

CHP Muğla Milletvekili Demir: "Projenin hayata geçebilmesi için Muğla milletvekilleri olarak el ele vermemiz gerekiyor"

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'a Aydın-Güllük arasına demir yolu döşenmesi önerisinde bulunduğunu, Bakan Elvan'ın öneriye olumlu yaklaştığını bildirdi.

Muğla Büyükşehir Belediye Meclisi eylül ayı toplantısı, eski özel idare binasında bulunan meclis toplantı salonunda yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir de katıldı.

Toplantıda konuşan Demir, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'a Aydın-Güllük arasına demir yolu hattı döşenmesi önerisinde bulunduğunu söyledi.

Bakan Elvan ile birebir görüştüğünü ve olumlu sonuç aldığını anlatan Demir, şöyle konuştu:

"Demir yolunun yap-işlet-devret modeli ile yapılabileceğini Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Lütfi Elvan'a söyledim. İzmir'in artık Ege'nin yükünü taşıyamadığını, Aydın, Denizli bölgesinin başta mermer olmak üzere madenlerinin, tarım ürünlerinin Güllük'ten demir yolu ile daha ekonomik yüklenebileceğini, Güllük'te ikinci bir limanın yapımının önemini anlattım. Sayın Bakan hemen harita getirtip baktı ve 'Bunu devlet olarak biz de yapabiliriz' dedi. Şimdi bu projenin hayata geçebilmesi için Muğla milletvekilleri olarak el ele vermemiz gerekiyor. İktidar milletvekillerimiz Ali Boğa ve Yüksel Özden arkadaşlarımın destek vereceklerine inanıyorum." - Muğla

Kaynak: AA / Yerel

Nurettin Demir Muğla Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title