Haberler

Milletvekili Boğa; "Belediyecilik Bizim İşimiz"

Yaklaşan yerel seçimler nedeniyle Muğla’nın tüm ilçelerini mahalle mahalle, köy köy gezen Ak Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, Ortaca ilçesinde kalabalık bir partiliyle birlikte tek tek esnafları dolaştı, sanayici ile sohbet etti ve akşam da kalabalık bir vatandaş grubuna hitap etti.

Yaklaşan yerel seçimler nedeniyle Muğla'nın tüm ilçelerini mahalle mahalle, köy köy gezen Ak Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, Ortaca ilçesinde kalabalık bir partiliyle birlikte tek tek esnafları dolaştı, sanayici ile sohbet etti ve akşam da kalabalık bir vatandaş grubuna hitap etti.

Uluslararası gündemi değerlendiren ve şer güçlerin Türkiye'ye neler yapmak istediklerini anlatan Boğa, "Dik duran, git deyince gitmeyen, vatandaşımın hakkını kimseye yedirtmem diyen birini istemiyorlar. Türkiye'de ise ikide bir 'one minut' diyen bir adam var. Kendi insanının yanında edebiyle oturan, yer sofrasında yemek yiyen, dertlinin derdiyle üzülen bir Başbakan var. Çünkü orada bu milleti temsil ediyor. Bu ülkenin nasıl yönetilmesi gerektiğini çok iyi biliyor" dedi.

"BELEDİYECİLİK BİR SEVGİ İŞİDİR"

Yerel yönetimler bir sevgi işidir diye konuşan Milletvekili Boğa, "Halkını, yöresini sevmeyen hizmet edemez. Vatandaşını hor gören, dağdaki çobanla benim oyum bir olur mu diyen, ucuz biletle uçağa binen sıradan vatandaşla yan yana oturmak istemeyen bir zihniyet gelip Ortaca'ya, gelip Köyceğiz'e, Seydikemer'e hizmet edemez. Bunlar daha merkezi en az nüfusa sahip olan Büyükşehir Muğla'nın 60 bin nüfusunu yönetemediler. Hizmet götüremediler. 40 yıldır Muğla yerinde sayıyor. Neden? Çünkü bunlar küçük işlerin adamı. Büyük şeylerle baş edemezler. Öyle bir özgüvenleri yok. Küçük olsun benim olsun anlayışındalar bunlar. Bunların aklı bu kadar. Vermeyince Mabud, neylesin Mahmut. Bunlar Pekin'den Londra'yı trenle birbirine bağlamaktan anlamazlar, bunlar denizin altından metro geçirmeyi akıl edemezler, bunlar her ile havaalanı yapmayı akıl edemezler. Bunlar emekli maaşı kuyruklarında insanların ölümüne sebep oldular. Bir banka yerine bir kaç banka, bir şube yerine bütün şubeler, bir gün yerine her gün maaş dağıtmayı bile düşünemediler. O yüzden Büyükşehir yasasını istemediler. Çünkü yönetemeyeceklerini biliyorlar. Muğla'dan taaa Otmanlar Köyü'ne nasıl hizmet götüreceğini düşünemezler. Ama şimdi kalkmış yönetmeye talip oluyorlar. Hani düne kadar bu böyle olmaz, hizmet gitmez diyordun. Ne oldu? Hangi yüzle şimdi ben yöneteceğim diyorsun?

Ama bizim ustamız bile belediyecilikten gelme. Bizim zihniyetimiz ak belediyecilik anlayışıyla hareket ediyor. İstanbul'u o çöp yığınlarından kurtaran, Aski'yi, İSKİ'yi soyulmaktan kurtaran, o günlerden İstanbul'u dünya kültür başkenti günlerine getiren Ak Belediyecilik anlayışı, Köyceğiz'i de, Ortaca'yı da, Milas'ı da, Bodrum'u da bu sıkıntılardan kurtaracaktır. Hizmeti köylünün ayağına götürecektir. Allah aşkına bir Muğla'ya bakın bir de Denizli'ye, bir Muğla'ya bakın bir de İstanbul'a, Ankara'ya. Muğla'nın bir şeyi mi eksik? Hayır. Konya'ya nüfus başına giden devlet yardımı neyse, Muğla'ya da o geliyor, Denizli'ye kişi başına giden para neyse Muğla'ya da o geliyor. Peki neden Muğla'ya hizmet gelmiyor? Çünkü zihniyet bozuk" dedi.

"ANA ALMAZ, DANA EMMEZ"

Anadolu'da 'Ana almaz, dana emmez' sözünü hatırlatan Boğa, "Yani Dana emmek için çabalamaz, Ana da vermek için çaba göstermez. Muhalefet belediyeleri nasıl olsa merkezi hükümet bizden değil diye, proje geliştirip götürmüyor, müracaat etmiyor, devlette kendisine tenezzül etmeyen birine hizmet götüreceğim diye çok da heveslenmiyor. İşte muhalefet belediyeciliği böyle bir şey. Yoksa devlet bir şey esirgemiyor. Ama bunların ne vizyonu var, ne de istemeye yüzleri. Ne de proje geliştirecek akılları var" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ali Boğa Ak Parti Ortaca Muğla Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title