Haberler

Milletvekili Balta: "Güçlü Bir Türkiye İstemeyen Avrupa'ya Karşı Güçlü Bir 'Evet' Demeliyiz"

AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, dünya siyasetine yön veren bir lidere sahip olduklarını belirterek, "Bölgede güçlü bir Türkiye istemeyen Avrupa'ya karşı güçlü bir 'evet' demeliyiz" dedi.

AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, referandum çalışmaları kapsamında Ortahisar ilçe merkezinde esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelerek, vatandaşların hem sorunlarını dinledi hem de cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin önemini ve referandumda neden 'evet' denilmesi gerektiğini anlattı. Beraberindeki AK Parti Ortahisar İlçe Başkan Yardımcısı Cevat Kara, kadın kolları ve gençlik kolları yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Kahramanmaraş Caddesi ve Kemeraltı esnafını ziyaret eden Balta, "Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile Türkiye'de Cumhuriyet tarihinden bu yana devam eden siyasi istikrarsızlık sona erecek, koalisyonlar devri tarihe karışacak. Ülke yönetimde çift başlılık sona erip, siyasette ve bürokraside karar alıp karar vermek daha da hızlanacak, böylece ülke kalkınması daha da hızlanacak. Değişecek olan sistemle Türkiye daha da büyüyecek ve güçlenecek" dedi.

Anayasa değişikliğine "Hayır" diyenlerin kimler olduğunu iyi irdelemek gerektiğini ifade eden Milletvekili Balta, "Bakın bu 'hayır'cılar 15 Temmuz Şehitler Köprüsü yapıldığı zaman bu köprüye 'hayır' dediler. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Yavuz Sultan Köprüsü yapıldı 'hayır' dediler. Hatta denizden gelip Boğaz'da gösteriler yaptılar. Osman Gazi Köprüsü yapıldı 'hayır' dediler. Marmaray'a, Avrasya Tüneli'ne 'hayır' dediler. Batı da bunları istemiyor. 'Hayır' diyor. Bizi rakip gören ülkeler bunu istemezler. Hollanda, İsviçre ve Almanya'da yapılan çirkin saldırılar bunun ispatıdır. Bu yüzden 16 Nisan referandum seçimi Türkiye için çok önemli. Türk halkı bu zihniyete 15 Temmuz'da ilk cevabı verdi. İkinci cevapta 16 Nisan'da 'evet' diyerek verilecek. Sandıkta verilen her 'evet' oyu Türkiye'nin daha da güçlenmesini sağlayacak. O nedenle, bölgede güçlü bir Türkiye istemeyen Avrupa'ya karşı güçlü bir 'evet' demeliyiz" diye konuştu.

"Bu memleketin geleceğiyle ilgili bir seçimdir"

Balta, şöyle devam etti:

"Referandumda çıkacak 'evet' kararının Türkiye ekonomisinin çok daha hızlı, çok daha etkin bir şekilde yürütülmesine vesile olacağını da ifade etmek isterim. Referanduma az bir süre kaldı. Kalan süre zarfında biz bu meseleyi biraz daha vatandaşlarımızla paylaşarak, anlatarak inşallah çok güçlü bir 'evet' in çıkmasını temin edeceğiz. Bu bir parti seçimi değildir, şu ya da bu partiyi seçiyor değiliz. Şu kişi ya da bu kişiyi de seçiyor değiliz. Bu memleketin geleceğiyle ilgili bir seçimdir. Her gün Trabzon'umuzun başka bir yerindeyiz, son iki haftadır durumun iyi bir şekilde geliştiğini görüyoruz ve Allah'ın izniyle 16 Nisan'da milletimiz 'evet, evet, evet' diyerek Türkiye'nin önünü açacaktır." - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Muhammet Balta Trabzon Türkiye Politika Güncel Haberler

title