Haberler

Milletvekili Balkız, Soma Facia Davasının Takipçisi Olacak

Mhp Manisa Milletvekili seçilen Zeynel Balkız, eşi ve kızı ile geldiği TBMM'ye kaydını yaptırdı.

Mhp Manisa Milletvekili seçilen Zeynel Balkız, eşi ve kızı ile geldiği TBMM'ye kaydını yaptırdı. Kayıt işlemlerinin ardından açıklama yapan Balkız, 301 madencinin yaşamını yitirdiği Soma faciası ile ilgili davanın takipçisi olacağını söyledi.

Manisa Baro Başkanı olduğu dönemde Soma maden faciasında hayatını kaybeden 301 madencinin davalarının sürüncemede kalmaması için devamlı kamuoyunu bilgilendirdiklerini, görülecek dava için yetkili adli mercilerle devamlı görüşmeler yaptığını hatırlatan Milletvekili Zeynel Balkız, "Şimdi de TBMM'de davanın siyasi ve kamu ayağının, hukukun üstünlüğünü sağlamanın, davanın adil bir yargılamayla sürdürülebilmesinin de takipçisi olacağım. Maalesef 45 şirket yöneticisinin yargılanmasıyla devam eden bir dava var. Bilirkişi raporuna göre çok açık bir şekilde kamu görevlilerinin, yani Maden İşleri Genel Müdürü'nün, Türkiye Kömür İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkanı'nın, işletme müdürünün, 2010 yılından 2014 yılına kadar bu madende görev yapan ve belge düzenleyen tüm Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettişleri ile Maden İşleri Genel Müdürlüğü (MİGEM) ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı müfettişlerinin de yargılanmaları gerekiyor. Bilirkişi mahkemenin esas aldığı raporunda açıkça bu kişilerin 301 kişinin ölümünden ve 162 kişinin yaralanmasından sorumlu olduğunu ve asli kusurlu olduklarını belirtmiştir. İki bakanlık bu kişilerin yargılanmalarını ne yazık ki izin vermemektedir. Suçluyu koruma ve kollamaktadırlar. TBMM faaliyete geçtiğinde bu kamu görevlilerinin de yargılanmalarını sağlamak için her türlü girişimi yapacağım" dedi. - Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi Zeynel Balkız Soma Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title