Haberler

Milletvekili Aziz Babuşcu: "Batı, Hasta Adamın İyileşmesini İstemiyor"

AK Parti İstabul Milletvekili Aziz Babuşcu Fatih’te katıldığı bir söyleşide Avrupa ülkelerinin Türkiye’ye karşı olan tutumunu eleştirdi.

Ak Parti İstabul Milletvekili Aziz Babuşcu Fatih'te katıldığı bir söyleşide Avrupa ülkelerinin Türkiye'ye karşı olan tutumunu eleştirdi. Babuşcu, "Batı, hasta adamın iyileşmesini istemiyor" dedi.

Ak Parti İstabul Milletvekili Aziz Babuşcu, 16 Nisan'da 18 maddelik Anayasa değişikliğini oylamak için yapılacak olan referandum çalışmaları kapsamında Muş Dernekler Federasyonu ile bir araya geldi. Fatih Belediyesi Yedikule Çok Amaçlı Salonu'ndaki buluşmada konuşan Babuşcu 16 Nisan referandumu ve yeni anayasa hakkında açıklamalarda bulundu. Aynı zamanda vatandaşların 18 maddelik Anayasa değişikliği ile ilgili sorularına da yanıt veren AK Parti İstabul Milletvekili Aziz Babuşcu, Avrupa ülkelerinin Türkiye'ye karşı gösterdiği tepkiler hakkında da konuştu.

"Hasta yatağındaki bir Türkiye, batının çıkarlarına hizmet eder"

Osmanlı İmparatorluğu'nun 600 yıl hüküm sürdüğünü ifade ederek sözlerine başlayan Babuşcu, Osmanlı'nın at koşturduğu tüm kıtalara adaleti götürdüğünü ifade etti. Osmanlı'nın çöküş sürecinde batı ülkelerinin 'hasta adam' ifadesini kullandığını hatırlatan Babuşçu konuşmasında şu ifadelere yer verdi; "Biz büyük bir imparatorluktuk biliyorsunuz, yaklaşık 600 yıl hüküm sürmüş. Bütün kıtalarda at koşturmuş, sadece adalet dağıtmış ve bugün o kıtalara yeniden gittiğinizde atalarımızın orada bıraktığı tatlı hatıralar ve adalet hissi dolayısıyla kucaklanıyorsunuz, sarılıyorsunuz. Hatta bazıları, bizi niye bu kadar beklettiniz diye karşılıyor. Peki, bu imparatorluğu bitirdikleri zaman tasfiye edip tarih sahnesinden sileceklerinde bakiyesi üzerinde bu genç Cumhuriyet kurulurken ne dediler? Hasta adam dediler değil mi? İmparatorluğun çöküş sürecindeki adı Batı tarafından 'hasta adam' olarak tanımlandı. O gün bugündür Batı bizim iyileşmemizi hiç istemedi. Ne zaman bir iyileşme emaresi göstersek, ne zaman ayağa kalksak, yürümeye çabalasak, yine bizi tökezletip hasta yatağa mahkum hale getirdiler. Çünkü, hasta yatağındaki bir Türkiye batının çıkarlarına hizmet eden Türkiye'dir."

"Artık gizlemiyorlar"

Hollanda ile yaşanan diplomatik kriz ile başlayan ve bazı Avrupa ülkelerinin de Türkiye'ye karşı aldığı tavrı eleştiren AK Parti İstanbul Milletvekili Aziz Babuşcu, AK Parti iktidarında Türkiye'nin geldiği durumu anlattı.

15 yıllık bir süreçte Türkiye'yi ayağa kaldırdıklarını belirten Babuşcu, mevcut sistem nedeniyle daha fazlasını yapamadıklarını söyledi. Yeni anayasa ile bu durumun daha da iyileştirilebileceğini kaydeden Babuşcu, "Koşan Türkiye, onlar açısından doğru bir Türkiye değil; ama biz 15 yıllık bir tarihi süreç içerisinde bu ülkeyi gerçekten hasta yatağından ayağı kaldırdık; ama yürütebildik sadece. Koşturamıyoruz. Niye? İşte kriz üreten bu sistem ve kriz üreten bu sistemi içeriden ve dışarıdan, provokasyonlarla ayağımızda öyle prangalar var ki kurtulamıyoruz o prangalardan ki koşalım. Bu sistem değişikliği, bize o prangalardan kurtulma imkanını getirecek. O zaman koşmaya başlayacağız. ve bu koşan Türkiye, Batı'nın kabul edebileceği bir Türkiye değil. Ne yapması lazım? Bu adamı tökezletmesi lazım. Hasta yatağından döndürmesi lazım. Üstelik Batı, bugüne kadar o kadar çok deneme yaptı ki, o kadar çok maşa kullandı ki. Ama hiçbirisi başarılı olamadı. Onun için artık maşa kullanmıyor. Kendileri açısından da Türkiye'yi durdurmanın son çıkış noktası olarak 16 Nisan'ı görüyorlar. ve bizatihi onun için sahaya indiler kendileri. Artık gizlemiyorlar. Almanya, Hollanda, İsviçre, Avusturya... Kendini gizlemiyor artık. Sahada bizatihi" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Aziz Babuşcu AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title