Haberler

Milletvekili Aydemir'den Asım'ın Nesli Vurgusu

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, "Öğretmenlerimiz milli iradenin mürşit ve öncüsü, değerlerimizin mimarlarıdır" dedi.

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, "Öğretmenlerimiz milli iradenin mürşit ve öncüsü, değerlerimizin mimarlarıdır" dedi.

Öğretmenleri mütefekkir Ayverdi'nin ifadesiyle tanımlayan Aydemir, "Onlar kemal ve mütealin tohumlarını ekenlerimizdir" ifadelerini kullandı.

Öğretmenlik: Ulvi görev

24 Kasım Öğretmenler Günü ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Başöğretmenlik verilişinin 88'inci yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Öğretmenlerin vatan, devlet, millet ve bayrak birliği temelinde milli ve manevi ruhu beslemek gibi ulvi bir görevi ifa ettiklerine kayıt düşen Milletvekili Aydemir, "Onlar ufkumuz, onlar yüce milletimizin 2023 seferinin ilham kaynaklarıdır. Milli Şairimiz Akif'in tarifini yaptığı Asım'ın nesli öğretmenlerimizin eseri olacaktır" dedi.

Eğitimde AK vizyon

AK Parti döneminde küresel vizyona çıkan ve toplumsal teveccüh ve karşılık bulan reformlar gerçekleştirildiğini, bunlardan birinin de eğitim alanında kaydedildiğini belirten Milletvekili Aydemir,

Mütefekkir Ayverdi, "Ağacın kökü hasta ve çürük olursa, ondan sağlam meyve beklemek safdilliğin ta kendisidir. Bu yüzden de asıl alaka ve himmet bekleyen köktür. Yani kütlenin bütününe hitap edecek bütünü içine alacak kültür hayatı diyor. Bizi biz yapan değerlerimiz. Bizi tarif eden temellerimiz. Kemalin ve mütealin tohumlarını ekenlerimiz Köklerimiz. Öğretmenler Günü dolayısıyla bu hakikati bir kez daha tescillendirmek adına bu kaydı düşüyoruz. Türkiye'de, hayatın her alanında, bize ait kıymetlerin ifade bulduğu, vizyona yükseldiği AK Dava iktidarının, ülke ufkuna taşıdığı belki en önemli eser budur.Adıyla mütenasip bir eğitim. Milli Eğitim. Köklerle buluşma, genç nesilleri değerlerine kavuşturma atılımı" şeklinde konuştu.

Aydemir'den hatırlatma

Mesajında, 2002 öncesindeki eğitim vizyonuna değinen Milletvekili Aydemir, "Sayın Cumhurbaşkanımızın 2016-2017 Eğitim ve Öğretim döneminde yayımladığı mesajındaki tespiti hayati önemdedir. Şöyle diyordu Sayın Cumhurbaşkanımız; Ülke ve millet olarak, çok değil, çeyrek asır, yarım asır önce, standartlarımız öylesine düşüktü ki, eğitim ilk sıralarda kendine yer bulamıyordu Nitelikte de nicelikte de.. Keyfiyette de kemiyette de..Önce nitelik babında bir kısa hatırlatma yapalım..Ruhi terbiye ve dinamizmi ihmal edilmiş, moral değerleriyle küstürülmüş, mukaddeslerinden uzaklaştırılmış bir nesli öncelikleyen eğitim sistemimizi hatırlayalım. Çarpık usul ve anlayışla çocuklarımızı, gençleri terbiye ocaklarından uzaklaştırmaya çalışan, nesillere hafızasını kaybettiren o sabık eğitim sistemimizi. Demokratik olmayan çağdışı doktriner geçmiş sistemi. Gençlerin vicdanlarına hükmetmek ve ipotek almayı amaçlayan eğitim sistemini. Yerli, milli ve manevi olan her şeyi ötekileştiren sistemi. Uçlarda gezinen ve hakikatte hiç doğru adrese ve vasatta buluşmaya varmayan sistemi. İnançlıları dışlayan, neredeyse, 'Allah' demenin bile suç sayıldığı o ilkel sistemi ve onun anlayışını hatırlayalım. Hayallerine sızılarak, başkalaştırılmaya çalışılan nesiller adına.. Başı örtülü olduğu için tahsil hakkı elinden alınmış binlerce mağdur ve mazlum adına hatırlayalım" şeklinde konuştu.

"Geçmişi unutmadık"

2002 öncesinde eğitimin niceliğini de irdeleyen Milletvekili Aydemir, "Fen Liseleri, Anadolu Liseleri, yüksek standartta eğitim veren Meslek liselerinden çok az sayıda gencin yararlanabildiği, buralarda tahsilin ayrıcalık olduğu dönemleri yaşadık. Kaç yüz bin gencin hayallerinin söndüğü, umutlarının kırıldığı devirler..Her yıl ancak bir kaç yüz bin gencin yararlanabildiği, milyonlarca gencin hayallerinin sükuta uğradığı, parmakla sayılabilecek sayıda üniversitelerin eğitim verdiği dönemleri unutmadık. ve acıdır ki, bu yolda kim bilir kaç nesli tükettik, kaç nesli heba ettik.? Kim bilir kaç genç beyni, kaç genç ufku kararttık. Kim bilir? ve yüksek malumlarınızdır ki, bunların, tüm bu olumsuz süreci yönetenlerin tek amacı vardı: Asım'ın Neslinin önünü tıkamak" ifadelerini kullandı.

"2002 ile başlayan reform süreci"

Milletvekili Aydemir, " Türkiye'de 2002 yılından itibaren başlayan bir süreç var. Eğitimde zulmetin sona erdirildiği, hak kavramının öne çıktığı süreç..Eğitimin öncelik ve ilk öncelik haline geldiği süreç.

Milli İrade kalası AK davanın, öncüsü olduğu bir süreç. Her ilinde üniversitesi olan, her lisesi Anadolu Lisesi kalitesinde eğitim veren bir Türkiye var bugün. Eğitim artık ayrıcalık değil. Eğitim hakkı artık yalnızca elitlerin değil.. Dün, ülkenin birkaç şehrinde üniversite varlığına, gençlerin üniversite kapılarında umut tüketmesine seyirci kalıp, bugün her ilde üniversite bulunmasına muhalefet edenler, elbette hakkı teslim etmeyeceklerdir. Bizim bu yolda muhatabımız millet, ufkumuz da mili iradedir. Onların teveccühü ve takdiri her şeyin üstündedir. ve bu bize kafidir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iki tarihi tespiti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tespitlerini paylaşan Milletvekili Aydemir şunları kaydetti:

"Şöyle diyor Sayın Cumhurbaşkanımız bu süreci tarif ederken: 'Türkiye'nin özellikle son dönemde kat ettiği mesafenin en somut, en çarpıcı yansımalarını eğitim alanında görebilmemiz mümkündür. Bu başarının gerisinde çok büyük bir vizyon, çok büyük emekler, fedakarlıklar vardır. 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' ilkemizin özünü de eğitim oluşturmaktadır. Kurduğumuz güçlü altyapı ve sağladığımız farkındalık sayesinde bugün ülkemizde tüm aileler, çocuklarına mümkün olan en iyi eğitimi vermenin çabası içindedir."

Ve yine cumhurbaşkanımızdan bir tarihi vurgu; Eskiden ayrıcalık olan ve çok az sayıda evladımızın yararlanabildiği özel okullar, fen liseleri, nitelikli eğitim veren Anadolu liseleri, yine yüksek standartta eğitim imkanı sunan meslek liseleri gibi okullar, bugün ülkemizin en icra köşelerine kadar yaygınlaşmıştır. Aynı şekilde yüksek öğretim, liselerden mezun olan hemen her öğrencimizin ulaşabildiği bir imkan haline dönüşmüştür. Gelinen nokta budur şükürler olsun"

Eğitimde AK dönem

Eğitimde özgürlük döneminin başlaması, inanç hürriyetinin yaşanmasında 2002'de başlayan AK sürecin milat olduğunu belirten Milletvekili Aydemir, "Artık günümüz Türkiye'sinde illerde İçinde yurtlar, spor tesisleri, sosyal tesisler, bulunan Eğitim Kampüsleri yükseliyor..Eğitimde fırsat eşitliği, inanç, fikir ve vicdan özgürlüğü esas halinde. Yüksek öğretim kapıları herkese açık.Eğitimde yerli, milli ve manevi hassasiyet hakim.Bu ülkenin nimetleri herkes için. İnancının gereğini yerine getirdiği için eğitim hakkı elinden alınan, başörtüsü sebebiyle dışlananlar yok artık. Kısacası eğitimde zulmet devri tarih oldu, eğitimde bir Ak Devir, bir Ak Reformu yaşıyoruz. Geçmişin eğitim mağdur ve mazlumlarının gözyaşları silinmiştir bugün. Onların duaları, eğitimde bu Ak yolu açanların üstünedir. Önce insan diyenlerin üstüne. İnsanı yaratılmışların en şereflisi olarak bilenlerin üstüne. Biz, eğitimde Ak ufka yürüyenleri, milli irade izan, irfan ve ferasetine teslim olanları kutluyor, Öğretmenlerimizin coşkusunu paylaşıyor, rahmeti rahmana kavuşan, görev başında şehid düşen tüm öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz" dedi. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

AK Parti Erzurum Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

21 Nisan hangi burç? 21 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 21 Nisan tarihi hangi burç olur? 24 Nisan Çarşamba 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 24 Nisan burç yorumları nedir? AKREP DOLUNAYI ne zaman? Akrep Dolunayı etkileri neler? Burçlara etkileri neler olacak? BURÇ YORUMLARI! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı kapalı mı, neden kapalı? Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları yasak mı? Samsun Belediyesi hangi parti? Samsun Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne zaman görüşecekler? Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title