Haberler

Milletvekili Aday Adayı Kemal Öztürk Ortadoğu Araştırma Merkezini Ziyaret Etti

AK Parti Sakarya Milletvekili aday adayı Kemal Öztürk, “İslam dünyasının içinde bulunduğu kaotik durumun son 100 yılın en önemli sorunlarından biri olduğunu düşünüyorum” dedi.

AK Parti Sakarya Milletvekili aday adayı Kemal Öztürk, "İslam dünyasının içinde bulunduğu kaotik durumun son 100 yılın en önemli sorunlarından biri olduğunu düşünüyorum" dedi.

AK Parti Sakarya Milletvekili Aday Adayı Kemal Öztürk, Sakarya Üniversitesinde bulunan Ortadoğu Araştırma Merkezi'ni ziyaret etti. Ortadoğu Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Kemal İnat tarafından karşılanan Öztürk, Ortadoğu üzerine tez hazırlayan gençlerle tanışarak onlarla sohbet etti. Espirili bir ortam da gerçekleşen sohbette konuşan AK Parti Sakarya Milletvekili Aday Adayı Kemal Öztürk, " Sizlerle tanıştığıma çok memnun oldum. Sizlerle çalışmak içimden geçmedi değil. Marmara Üniversitesi İletişim mezunuyum. 2011 yılında Anadolu Ajansının Genel Müdürü oldum. 3 yılda çok önemli olayları yaşadım ve şahit oldum. Şimdi çalışma alanlarınızın birçok yeri olan yerlerde ben sahada bulunma fırsatını buldum. Ortadoğu bizim başından beri ilgilendiğimiz bir coğrafya. Rabia meydanına gittim o kargaşa döneminde orada bulundum. Suriye'de bulundum. Bombardıman esnasında da Gazze'de bulundum. Aşağı yukarı Ortadoğunun her halini bizzat yerinde yaşadım. 2 husus dikkatimi çok çekti. Birinci husus algı ve oldu arasında farkı görme fırsatım oldu. Ortadoğunun algısı ve olgusu var. Özellikle Türkiye ile ilişkiler konusunda bu ikisi arasında çok büyük farklılıklar olduğunu bu dönemde fark ettim. İkinci husus ise saha ile masa başı bilginin çeliştiğini gördüm. Ortadoğunun bana göre 4 ağırlık merkezi vardır. Mısır, Hicaz, İran ve dördüncü ülke Türkiye olarak görüyorum. İslam coğrafyası geriliyor, geriye doğru gidiyor. Batı islamı ne hale getirdi, kendimiz ne hale getirdik. Çıldırtıcı bir algımız var islam coğrafyasında. 85 ülkede yaşanan terörizm, sürgün gibi yoğun sıcak çatışmaların tamamı müslümanların kendi arasında yaşanıyor filistin hariç. Orada bir İsrail - Filistin savaşı var. Onun haricindeki savaşlar kendi aramızda. Ölen ve öldüren aynı dinin mensubu ölen de öldürende cennete gideceğini düşünüyor. Kafası kesilende, kafayı kesende tekbir getiriyor. Bukadar büyük bir sarsıntının ben sadece birinci dünya savaşında osmanlı'nın parçalanması yaşadığını düşünüyorum. İslam dünyasının içinde bulunduğu kaotik durumun son 100 yılın en önemli sorunlarından biri olduğunu düşünüyorum. Bunu çözebilmek için bu 4 ağırlık merkezinin birbiriyle anlaşması gerekiyor. 4 merkezinde mezhepsel politikaları tamamen terketmesi lazım. Ekonomik iş birliği yapması gerekiyor. Türkiye'nin bütün bu olan bitenlerde en büyük şans olduğuna inanıyorum. Tarihsel olarak liderlik pozisyonu, sahanın tamamında bir Türkiye sevgisi vardır" ifadelerini kullandı. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kemal Öztürk Ak Parti Sakarya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title