Haberler

Milletlerarası Anlaşmalar

Türkiye ile Cibuti ve Kosova arasında çevre ve güvenlik konularında imzalanan çeşitli anlaşma ve mutabakatlar Bakanlar Kurulu tarafından onaylanarak Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Türkiye ile Cibuti arasında 13 Mayıs'ta Ankara'da imzalanan "Su Alanında İşbirliği" anlaşması ile su kaynaklarının korunması, geliştirilmesi ve yönetimi için mütekabiliyet ve karşılıklı yarar temelinde bilgi, deneyim ve teknoloji paylaşımı ile işbirliği yapılacak.

Türkiye ile Kosova arasında 24 Haziran'da Priştine'de imzalanan "Afet ve Acil Durum Yönetimi Alanında Mutabakat Zaptı"na göre, afet ve acil durum yönetimi alanında etkili işbirliği geliştirmek adına afetleri ve acil durumları önleme, zarar azaltma, hazırlık, müdahale ve iyileştirme alanlarında bilgi, deneyim, teknoloji ve enformasyon ile uzman değişimi yapılacak. Ayrıca, yılda bir kez ortak konferans, seminer, çalıştay, sempozyum ve araştırmalar düzenlenecek; afet yönetimi alanına ilişkin eğitimler ve tatbikatlar yoluyla insan kaynakları kalitesinin arttırılması için işbirliği yapılacak. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Cibuti Kosova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title