Haberler

Milkman, Sağlıklı Süt Ürünleri ile Dünya Süt Gününü Kutluyor

Birleşmiş Milletler Uluslararası Sütçülük Federasyonu'nun aldığı kararla 1956 yılından bu yana 21 Mayıs tarihi Dünya Süt Günü olarak kutlanıyor.

Birleşmiş Milletler Uluslararası Sütçülük Federasyonu'nun aldığı kararla 1956 yılından bu yana 21 Mayıs tarihi Dünya Süt Günü olarak kutlanıyor. Sütün hayatımızdaki ve sağlığımızda oynadığı rol ve bilinçlenen tüketiciler ile birlikte gözler süt üreticilerine çevriliyor.

Türkiye'nin en yeni ve modern süt ve süt ürünleri tesisi

Bir Saray Holding kuruluşu olan Milkman Süt ve Süt Ürünleri A.Ş.; süt, sütlü meyveli içecekler, ayran, tereyağı, krema, süt tozu ve farklılaşan peynirler üretmek üzere Eylül 2014'ten bu yana tüketiciye lezzet, doğallık, sağlık ve aynı zamanda da kalite sunuyor. Türkiye'nin en yeni ve modern süt ve süt ürünleri tesislerine sahip olan Milkman; Toroslardan gelen en doğal, en saf, en sağlıklı sütleri bu modern tesislerinde işleyerek sofralarla buluşturuyor. Milkman, lezzetinin sırrını çiftçilerden özenle temin edilen sütlerden alıyor ve tüketiciye ulaşana dek tüm süreci kalite güvence yaklaşımıyla yönetiyor. Milkman bugün kalitesini ISO 22000, ISO 9001/2008, BRC ve Helal Gıda Sertifikaları ile tescillemiş bir marka olarak çalışmalarını sürdürüyor.

Sağlıklı nesiller için sokak sütü değil, pastörize süt

Besin değeri açısından zengin içeriğe sahip olan süt, insan sağlığı açısından büyük önem taşıyor. Özellikle kemik ve zeka gelişiminde etkili olan süt; protein, vitamin ve mineraller içeriyor. Sütün, sağlık açısından birçok faydası olabileceği gibi yanlış tüketimi halinde zarar da verebildiği herkesçe biliniyor. Pastörize edilmiş süt ve süt ürünlerini tercih etmek sağlık açısından doğru bir karar iken, açıkta satılan çiğ süt ve süt ürünleri ise büyük riskler taşıyor. Bu anlamda son dönemde tüketicinin alım kararlarını başlıca 3 trend etkiliyor: Atıştırarak beslenme trendi, sağlıklı yaşama trendi ve sağlıklı olanı tercih etme trendi.

Değişen tüketici trendleri ve ihtiyaçları ile birlikte ürün geliştirme konusundaki temel savını sağlıklı yaşama katkı ve sağlıklı atıştırmalık üretimi üzerine oluşturduklarını belirten Saray Milkman Yönetim Kurulu Başkanı Samed Özdağ, "En temel önceliğimiz günün her anında yenilebilecek sağlıklı atıştırmalıklar sunarak maksimum tüketici memnuniyeti sağlamak. Yüksek teknoloji ve güçlü Ar-Ge alt yapımız ile daha sağlıklı nesiller için çalışarak, Türkiye'de çocuk ve gençler öncelikli olmak üzere kişi başı tüketilen süt ve süt ürünleri miktarını artırmayı amaçlıyoruz. Bu amaçla, özellikle çocuk ve gençlerin günün her anında tüketebileceği ürünlere odaklandık. Türkiye'nin ilk gerçek meyveli ve sütlü smoothie'si Milkman Rogo, Cheeso parmak peynir ve Milkman sıkılabilir krem peynir bunlardan birkaçı. Yakın gelecekte tüketiciye yeni tatlar ve kullanım alanları sunarak sektörde ilkler sunmaya devam edeceğiz" dedi.

Özdağ, Milkman markası ile birlikte süt sektörünü şöyle değerlendiriyor: "Türkiye'de kişi başı yıllık tüketim miktarına bakacak olursak; gelişmiş ülkelerin gerisinde olduğumuzu görüyoruz. Biz, Türkiye'de çocuk ve genç bazlı kişi başına tüketilen süt ve süt ürünleri miktarını yaşam tarzlarına uygun ürünlerle destekleyerek büyütmeyi hedefliyoruz. Kendi çizgimizi oluşturarak diğerlerinden farklılaşıyoruz. Ürünlerimizi tasarlarken, günün her anında sağlıklı atıştırmalıklar tükettirme amacıyla yola çıkıyoruz. Bu noktadan hareketle, grubumuzun atıştırmalık sektöründeki 55 yıllık tecrübesinden faydalanıyor, "confectionary" diye adlandırılan atıştırmalık sektörünün dinamiklerini süt sektörü ile birleştirerek ortaya farklılaşan ürün grupları çıkarmak için çalışıyoruz. Bir nevi know-how transferi yapıyoruz. Süt bizim işimiz ve yeni nesiller için sağlıklı süt ile süt ürünlerinin hayatın her anına taşındığı bir gelecek dileyerek, 21 Mayıs "Dünya Süt Günü"nü kutluyoruz" dedi.

Bir Saray Holding kuruluşu olan Milkman hakkında ayrıntılı bilgi almak için http://www.milkman.com.tr/ adresi ziyaret edilebilir.

Kaynak: KurumsalHaber.com / Basın Bültenleri

Birleşmiş Milletler Türkiye Eylül Basın Bültenleri Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title