Haberler

Milaslı ve Bodrumlu Avcılardan Av Yasağı Tepkisi

2014-2015 Merkez Av Komisyonu'nun Güllük Dalyanı alanının av yasağı kapsamına alınmasını tepki gösteren Milaslı ve Bodrumlu avcılar, dalyanın ava açılması için dilekçe toplamaya başladı.

2014-2015 Merkez Av Komisyonu'nun Güllük Dalyanı alanının av yasağı kapsamına alınmasını tepki gösteren Milaslı ve Bodrumlu avcılar, dalyanın ava açılması için dilekçe toplamaya başladı.

Milas'ta bulunan ve avcılar için önemli avlak alanlardan biri olarak nitelendirilen Güllük Dalyanı, İlçe Av Komisyonu kararlarında av yasağı kapsamına alınmamasına rağmen; 2014-2015 Merkez Av Komisyonu kararlarına göre, av yasağı olan alanlar içinde yer aldı. Güllük Dalyanı için alınan 'av yasağı' kararı, Milaslı avcılar başta olmak üzere Bodrumlu avcıları da çileden çıkardı. Alınan kararı büyük bir yanlış olarak değerlendiren avcılar, Milas Avcılar Atıcılar ve Amatör Balıkçılar Spor Kulübü Derneği önderliğinde dilekçe toplama eylemi başlatarak, Güllük Dalyanı'nın ava açılması için mücadele veriyor.

Güllük Dalyanı'nın İlçe Av Komisyonu kararlarında yasaklı alanlar içine alınmadığına dikkat çeken avcılar, dalyanda avı yasaklayan Merkez Av Komisyonu (MAK) kararlarını 'tepeden inme bir karar' olarak değerlendiriyor.

Avcılar arasında yapılan istişare toplantısı sonucu, ortak gerekçeli dilekçe ile tepkilerini ortaya koyan avcılar dilekçelerinde; "Yıldır yasalara uyan, kanun ve kurallar çerçevesinde avlanan bir avcıyım. Ben Yivsiz Tüfek Ruhsatı çıkarırken olsun, Avcı Eğitim Kurslarına katılırken olsun, Avcılık Belgesi çıkarırken ve her yıl katlanarak artan vize harçlarını yatırırken olsun ve Avlanma izni pulu alırken olsun, yasal avlanabilmek için devletimize hatırı sayılır miktarda ücret ödeyen bir avcı mükellefim." diyerek tescilli avcı olduklarını vurguladı.

"AVCILIK YAŞAMIMIZA SON VERECEĞİZ"

Orman ve Su İşleri Bakanlığına gönderilmek üzere verilen dilekçeler şuan itibari ile 386 sayısına ulaşırken; dilekçe toplama eylemi 20 Temmuz 2014 tarihine kadar sürecek. Dilekçelerinde yasaklanan Güllük Dalyanı alanının ava açılmadığı takdirde, avcılık belgelerini iptal ederek avcılık yaşamlarına son vereceklerini kaydeden avcılar, ayrıca şunları kaydetti; "Bölgemizde yegane avlak olan Güllük Dalyanı mıntıkası bu yıl toplanan İlçe Av Komisyonu Kararlarında Yasak kapsamına alınmadığı halde, birkaç avcı düşmanının önerileriyle 2014-2015 Merkez Av Komisyonu'nda tepeden inme bir kararla, doğanın asıl koruyucusu ve bekçileri olan biz avcılara bile sorulmadan yasaklanmıştır! Eğer İlçe Av Komisyonu'nda alınan kararlara uyulmayacaksa o zaman bu toplantıların yapılmasına ne gerek vardır? Burası için alman yasaklama kararı başta kaçak avcılık yapanların ekmeğine yağ sürecek, bizim öz değerlerimiz olan kınalı keklik ve tavşan neslinin tükenmesine yol açacaktır. Ayrıca bu sektörden ekmek yiyen av bayilerinin kepenk kapatmasına yol açacaktır. Sayın Bakanım: Ben vatanını seven, doğasını ve içindeki yaban hayvanlarını seven ve koruyan, her yıl Avcılık Belgesi harcını yatırıp, Avlanma izin pulu bedelini ödeyen yasalara uyan bir avcı olarak tepeden inme bir kararla yasaklanan Güllük Dalyanı mıntıkası avlağı tekrar ava açılmazsa faal avcılık yaşamıma nokta koyacağımı ve Bakanlığınızca verilen 48 / numaralı Avcılık Belgemi iptal ettireceğimi arz ederim." - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Avcılar Milas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title