Haberler

Milas'ta Video Kamerayla Akciğer Ameliyatı Yapıldı

Güncelleme:

Milas'ta 16 yaşındaki hastaya, video kamera görüntüleme sistemiyle akciğer ameliyatı yapıldı.

Milas ilçesinde 16 yaşındaki hastaya video kamera görüntüleme sistemiyle akciğer ameliyatı yapıldı.

75. Yıl Milas Devlet Hastanesine nefes darlığı ve sırt ağrısı şikayetiyle gelen Milas Anadolu Meslek ve Kız Meslek Lisesi 2. sınıf öğrencisi Tolga Arslandağ'a (16) ilçede ilk kez uygulanan video kamera görüntüleme yöntemiyle akciğer operasyonu gerçekleştirildi.

75. Yıl Milas Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ali Gençarslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçe hastaneleri içinde ilk kez yeni yöntemleri uygulamaya başladıklarını söyledi.

Hastane kadrosunun yeni hekimlerle güçlenerek, teknik imkanlarının arttığını kaydeden Gençarslan, bu sayede çoğu hastalıkların tanısının güvenilir şekilde konulabildiğini ifade etti.

Hastanenin hayırsever katkılarıyla yeni imkanlara kavuştuğunu hatırlatan Gençarslan, 75. Yıl Milas Devlet Hastanesinin Muğla'nın en iyi ilçe hastanesi olmaya aday olduğunu dile getirdi.

Ameliyatı gerçekleştiren Göğüs Cerrahı Opr. Dr. Gökhan Güneren ise Arslandağ'ın akciğerinde patlayan 3 balonun video kamera yardımıyla daha küçük kesi yapılarak alındığını bildirdi. Güneren, "Hastanın vücudunda yalnızca iki kesi yaparak video kamerayla sorunlu alanı ameliyat ettik. Bu sayede 3 gün içinde taburcu olarak normal hayatına döndü" diye konuştu.

Güneren, bu yöntemle ameliyat sonrası ağrıların minimum seviyede olduğunu kaydetti. - Muğla

Kaynak: AA / Yerel

Muğla Milas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title