Haberler

Milas'ta Sanatçılar Sokağa Atıldı İddiası

Geçtiğimiz pazartesi günü toplanan belediye meclisi, aldığı kararla yerel sanatçıları karşı karşıya getirdi.

Geçtiğimiz pazartesi günü toplanan belediye meclisi, aldığı kararla yerel sanatçıları karşı karşıya getirdi. Meclisin, MİSAD'a süresiz olarak kullanılması için verilen dernek binasını, aldığı kararla yeni kurulan Milas Belediyesi Türk Halk Müziği Derneğine vermesi tepkiye neden oldu.

Milas Belediye Meclisi, önceki gün gerçekleştirdiği haziran ayı toplantısında aldığı şok kararla sanatçıları karşı karşıya getirdi. Meclis, 6 Haziran Pazartesi günü 14 yıldır Milas Sanatçılar Derneği'ne kullanması için süresiz olarak verdiği Türkocağı Caddesi'nde bulunan dernek binasını, alınan kararla yeni kurulan Milas Belediyesi Türk Halk Müziği Derneği'ne verme kararı aldı.

Nazmi Yükselen, Tolga Çandar, merhum Nihat Karaca ve Makbule Kaya gibi topluma mal olmuş sanatçının da üyesi olduğu MİSAD'a, hiçbir haber verilmeden ani bir kararla dernek binasının başka bir derneğe temin edilmesi dernek üyeleri tarafından şaşkınlıkla karşılandı.

Belediye Meclisi, Türkocağı Caddesi'nde bulunan dernek binasının MİSAD'a temin edilmesi kararını bozmadan yeni bir kararla başka bir derneğe verilmesi durumu herkesi hayrete düşürdü.

MİSAD'IN EŞYALARI SOKAĞA ATILDI

Pazartesi günü toplanan meclisin aldığı karar ertesinde, MİSAD'a durum haber verilmeden dernek binası yetkili kişiler ve Milas Belediyesi Türk Halk Müziği Derneği üyeleri tarafından tahliye edildi. MİSAD'ın bina içinde bulunan; enstrümanları ve dosyaları kapı önüne atıldı. Dernek tabelası ise sökülerek sokağa atıldı. MİSAD üyeleri, binanın içinde kalan diğer eşyalarını da almak istediklerini fakat bina kapısının kilidinin de değiştirildiğini bu nedenle geri kalan eşyalarını alamadıklarını kaydetti.

Geçtiğimiz yıl 7 Temmuz 2015 yılında, Temmuz ayı Belediye Meclisi'nde alınan yazılı kararla Emlak ve İstimlak Müdürlüğü süresiz olarak Milas Sanatçılar Derneğine bu binayı süresiz temin etmişti. Bir yıl sonra derneğin fikirleri sorulmadan ve haberi olmadan, aniden başka bir yere Belediye Meclisi'nin aldığı kararın bozulmadan verilmesi "Aynı evi iki kişiye satmak" olarak benzetildi. Dernek üyeleri, aynı binayı iki derneğinde kullanabileceğini fakat kendilerine yer gösterilmeden neden böyle bir karar alındığını merak ettiklerini açıkladı.

Milas Sanatçılar Derneği Başkanı Ersin Yeniceli, durumu şaşkınlıkla karşıladıklarını belirterek şunları aktardı: "Milas Sanatçılar Derneği olarak, alınan karar dolayısıyla etkinliklerimizi askıya aldık. Sanatçılarımızı bu konuyla ilgili olarak sağduyuya davet ediyorum. Netice itibariyle Milas Belediyesine ait olan bir yerdir. Alınan kararlara saygılıyız. Biz MİSAD olarak kültürel faaliyetlerin artmasını istiyoruz. Yeni kurulan Milas Belediyesi Türk Halk Müziği Derneği'ne de başarılar diliyorum" dedi.

Meclisin, sanatçıları karşı karşıya getiren durumda 2015 yılı ve 2016 kararları çelişmiş oldu.

İŞTE 1 YIL ARAYLA ALINAN O KARARLAR…

7 Temmuz 2015 tarihinde Belediye Meclisi'nin aldığı resmi karar; "Milas Sanatçılar Derneği'ne belediyemize ait olan Türkocağı Cad. Musiki Derneği altındaki taşınmazda sanat dallarında kurslar düzenlenerek Milas Sanatçılar Derneği ile Belediyemiz arasında ortak hizmet projesi yapılması ve gerekli bütün malzeme araç ve gereçlerin temin edilmesine karar verildi."

6 Haziran 2016 tarihinde Belediye Meclisi'nden alınan karar ise şöyle; "İlçede faaliyet gösteren Türk Halk Müziği Derneğinden gelen Türkocağı Caddesi üzerindeki taşınmazın kendilerine tahsis konusu ise taşınmazın Derneğe tahsis edilmesinin mümkün olmadığı ancak Belediye ile ortak yapılacak kültürel faaliyetlerde kullanılması kararlaştırıldı."

Belediye Meclisi'nin alınan kararı bozmadan, yeni bir karar alması durumuna ise ne açıklama yapılacağı merak konusu oldu. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milas Belediyesi Tolga Çandar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title