Haberler

Milas'ta Özel Eğitim Atağı

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İradet Genç, 2014-2015 eğitim öğretim yılında ilçeye özel eğitim ilk ve ortaokulu kazandırıldığını belirtti.

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İradet Genç, 2014-2015 eğitim öğretim yılında ilçeye özel eğitim ilk ve ortaokulu kazandırıldığını belirtti.

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İradet Genç, yeni eğitim öğretim yılını müjdeli bir haber ile kutladı. Cumhuriyet, Beçin, Bafa, Koru, Kafaca ve Selimiye okullarında özel eğitim sınıflarının bulunduğunu ve özel eğitim sınıflarının Ahmet Hamdi Helvacıoğlu Özel Eğitim Okulu'nda toplanacağını duyuran Milli Eğitim Müdürü Genç, Milas'a özel eğitim ilkokulu ve ortaokulu okulu kazandırdıklarını söyledi.

2014-2015 Eğitim Öğretim yılının tüm öğretmen, öğrenci ve velilere hayırlı olmasını temenni ettiğini söyleyen Milli Eğitim Müdürü Genç, açıklamasında şunları kaydetti; "Sorunsuz bir eğitim öğretim yılına başlamak istiyoruz. İlçemize yeni 100 civarında öğretmen ataması yapıldı. Önümüzdeki günlerde göreve başlayacaklar. Hala bazı branşlarda öğretmen ihtiyacı var. Özellikle Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İngilizce ve Rehberlik alanlarında öğretmen ihtiyacımız var. Bu öğretmen ihtiyacımızı ücretli öğretmenlerle gidereceğiz. Pazartesi günü okulların eğitim ve öğretime başlaması için tüm çalışmalar tamamlandı. Okullarımızın ihtiyacı olan kitapların dağıtımı yapıldı. Öğrencilerimiz ücretsiz olarak dağıtılan kitaplarını ilk gün masalarında bulacaklardır. 23 taşıma merkezi ilkokul ve ortaokul müdürlüklerine taşımalı eğitim kapsamında 2 bin 397 öğrencinin taşıması yapılacaktır. Bu öğrencilerin tümü ücretsiz öğle yemeğinden yararlandırılacaktır. Ayrıca ortaöğretim taşıma ihalelerinin planlanması tamamlandı.2 bin 66 öğrencinin taşıması planlandı. 10 taşıma merkezi ortaöğretim kurumu oluşturuldu. En kısa sürede ihale yapılacak. Bu öğrencilerden bin 500 kişiye ücretsiz öğle yemeği verilecektir."

EĞİTİMDE ÇÖZÜM SUNAN DEĞİŞİM

Konteynerde kötü şartlarda hizmet vermeye çalışan Rehberlik Araştırma Merkezi'nin bina sorununa da çözüm ürettiklerini söyleyen Genç; "Rehberlik Araştırma Merkezi de Ahmet Hamdi Helvacıoğlu'nun 1. katına taşınarak yeni bir binaya kavuşacaktır. İmam Hatip Ortaokulu'nun şehir dışında olması nedeni ile öğrenci kaybı var. Veli ve öğrenciler okulun şehir merkezinde olmasını istiyordu. Bu sorunu da çözdük. Ahmet Hamdi Helvacıoğlu Ortaokulu'nu, Zekeriya Gümüşkesen Ortaokulu'na taşıyacağız. Zekeriya Gümüşkesen Ortaokulu 5. Sınıflarını Merkez, Sakarya Cumhuriyet ve Dr. Mete Ersoy Ortaokulu'na veli isteğine göre yerleştireceğiz. Ahmet Hamdi Helvacıoğlu İmam Hatip Ortaokulu'nda 71 öğrenci var ve bu öğrencileri şehir merkezine taşıyacağız. Bu uygulamamızda öğretmen, veli ve öğrencilerimiz mağdur etmeyeceğiz. Kamu kaynaklarını etkin ve verimli kullanacağız" diye konuştu.

Ayrıca okul öncesi okullaşma oranının düşüklüğüne değinen Genç, yüzde 60 olan okullaşma oranın düşüklüğüne işaret ederek bu oranın yüzde 80-90'lara çıkarılması için bir dizi çalışma başlattıklarını söyledi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Selimiye Milas Bafa Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

TESLA'DA MİLYON DEĞERİNDE İNDİRİM! Tesla Model Y ne kadar? Tesla'nın en ucuzu Türkiye'de satışta... İran İsrail'e saldıracak mı? İran'dan İsrail'e misilleme gelecek mi? Merkez Bankası döviz kurları 2024! 1 Amerikan doları ne kadar? Yıl sonu dolar kuru ne kadar olur? Suphiye Orancı kimdir? Metin Akpınar ve Uğur Dündar'dan kızları olduğu iddia edilen Suphiye Orancı kaç yaşında, nereli? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç oldu? MB dolar tahmini için ne dedi? Sarıyer'de taksiciyi öldürüp araçtan atan yabancı uyruklu şahıs tutuklandı mı? İfadesinde ne dedi? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç TL? Merkez Bankası enflasyon beklentisi yüzde kaç? TOKAT'TA DEPREM | Tokat depreminin ardından yaşanan hasarın boyutu ne? Noterler Cumartesi günü açık mı? Noterler Cumartesi günü çalışıyor mu, saat kaça kadar açık? ALES/1 sınavı ne zaman 2024? ALES bu hafta mı? ALES sınav giriş yerleri! KIZILCIK ŞERBETİ fragmanı yayınlandı mı? Umut, Nursema'yı aldattı mı? Son bölümde ne oldu? İzmir Cuma namazı saat kaçta? İzmir Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İzmir cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ || Sandık görevlisi ücretleri ne zaman yatacak? Aşkım Kapışmak kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Aşkım Kapışmak kaç yaşında, nereli? Aşkım Kapışmak biyografisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title