Haberler

Milas'ta Melih Cevdet Anday Anılacak

Türk edebiyatının büyük isimlerinden olan Melih Cevdet Anday, geleneksel hale gelen Melihh Cevdet Anday’ı Anma Günleri’nin 11’incisi bu yıl törenlerle kutlanacak.

Türk edebiyatının büyük isimlerinden olan Melih Cevdet Anday, geleneksel hale gelen Melihh Cevdet Anday'ı Anma Günleri'nin 11'incisi bu yıl törenlerle kutlanacak.

Her yıl Ören'de geleneksel olarak yapılan Melih Cevdet Anday'ı Anma Günleri'nin, bu yıl 11'incisi 27-28 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Deneme, tiyatro, roman ve şiir dallarında özgün ürünler oluşturan Melih Cevdet Anday artık bu türlerde verilecek ödüllerle de anılacak. Her yıl ayrı dalda verilecek ödül, bu yıl 'deneme' türünde yapılıyor.

11. Melih Cevdet Anday Anma Günleri'nin ilk günü olan 27 Ağustos'ta; Milaslı TRT sanatçısı Makbule Kaya güzel sesiyle dinleyicilere konser verecek. Makbule Kaya konserinin ardından ödül töreni gerçekleştirecek. Milas Belediyesi tarafından bu yıl 'deneme' türünde Melih Cevdet Anday adına düzenlenen yarışmada, büyük edebiyat ödülü sahibini bulacak. Büyük ödülü kazanan, 3 bin liranın sahibi olacak.

Melih Cevdet Anday Anma Etkinlikleri çerçevesinde 28 Ağustos'ta, Enver Aysever ile 'Aykırı Kumpanya' izleyicileriyle buluşacak.

2017 TİYATRO YILI

Melih Cevdet Anday Edebiyat Ödülü seçici kurulu; Orhan Alkaya, Enver Aysever, Cem Erciyes, Ioanna Kuçuradi ve Ali Sirmen'in katılımıyla, 1 Ağustos 2016 günü, saat 13.00'te Ioanna Kuçuradi'nin başkanlığında toplanmıştı.

Bu yıl "Deneme" türüne verilen ödüle, "Yapıtındaki dil inceliği, konusunu ele alışındaki tutarlılık, deneme türüne uygun biçem özgünlüğü" göz önünde bulundurularak, Şeref Bilsel 'Yalnız Şiir' adlı kitabıyla oybirliğiyle layık görüldü.

Seçici kurul, Ömer Faruk'un Yarabıçak adlı yapıtını, ödül yönetmeliğine uygun tarihte yayınlanmadığı için değerlendirme dışı bırakmış, ancak kitabın Melih Cevdet Anday üzerine özgün bir kimlik taşımasından dolayı Ömer Faruk'a bir "teşekkür belgesi" sunulması kurul tarafından uygun görüldü.

Melih Cevdet Anday'ın ürün verdiği türlerde değişerek yinelenecek olan ödül; 2017 yılında "Tiyatro Oyunu" dalında verilecek. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Melih Cevdet Anday Enver Aysever Ören Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title