Haberler

Milas'ta Köylülerin Son Çaresi Yağmur Duası

Muğla’nın Milas ilçesinde, yıl boyunca yağışların az olması nedeniyle kuraklık çeken köylüler, ellerini gökyüzüne açarak yağmur duası etti.

Muğla'nın Milas ilçesinde, yıl boyunca yağışların az olması nedeniyle kuraklık çeken köylüler, ellerini gökyüzüne açarak yağmur duası etti.

Muğla'nın Milas ilçesi Kırcağız Mahallesinde yaşanan kuraklık, köylülerin canına tak etti. Yıl boyunca yaşanan yağışların az olması sebebiyle kuraklık çeken köylüler, çareyi yağmur duası yapmakta buldu.

Geçtiğimiz ay yaşanan hortum felaketi ile de sarsılan köylüler, hep birlikte toplanıp mahalle imamının eşliğinde yağmur duası yaptı.

Mahalleliler, yağmurun yağmadığını ve hayvanların otladıkları meraların ve geçim kaynakları olan zeytin ağaçlarının kuraklıktan dolayı mahvolduğunu kaydederek "Bu yıl köyümüz çok az yağış aldı. Yağışların az olmasından dolayı, kuraklık problemiyle karşı karşıya kaldık. Hayvanlarımız otladığı meralar kurudu. Zeytin ağaçlarımız mahvoldu. Geçtiğimiz günlerde yaşanan hortum felaketiyle de, çatılarımız uçtu ağaçlarımız büyük zarar gördü. Biz yağışın olmasını istiyoruz. Bu nedenle de mahallemizde bulunan Nallı Dede Mevkii'nde bir araya gelerek, Kırcağız Mahalle Camii İmamı Münür Olukbaş eşliğinde yağmur duası ederek, Allah'tan yağmur yağdırmasını diledik" dediler.

İmam Olukbaş, kuraklığın son bulmasını dileyerek "Ya Rab! Bize bol yararlı, her tarafa akıp giden, her tarafı sulayan umumi bir yağmur ihsan et. ya Rab! Bizim için ekinleri bitir, bizim için memeleri sütle doldur, bizi göğün bereketinden su ver, bize yeryüzünün bereketinden yetiştir. Ey Rabbimiz! Biz senden mağfiret isteriz. Şüphesiz sen çok mağfiret edicisin. Bize gökten bol bol yağmurlar yağdır" duasını etti.

Yapılan yağmur duasının ardından mahallenin kadınları, duaya gelenlere aşure ve lokum ikramı gerçekleştirdi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muğla Milas Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title