Haberler

Milas'ta İnşaat Temelinden Tarihi Mezar Fışkırıyor

Güncelleme:

Muğla Milas'taki Fabrika Sokak'ta yürütülen çalışmalar sırasında ortaya çıkarılan mezar sayısı 18 oldu. İnşaat temeli kazısından çıkan mezar sayısı arkeologları şaşırttı.

Muğla Milas'ta 2 bin 400 yıl önce inşa edildiği belirlenen oda mezarı bulundu. Bölgede şimdiye kadar bulunan mezar sayısı 18'e yükseldi.

HİÇ AÇILMAMIŞ ODA MEZARINA RASTLANMIŞTI

Milas Hacıapti Mahallesi Fabrika Sokak'ta ortaya çıkan mezarlar, arkeoloji camiasını ve vatandaşları şaşırttı. Milas Arkeoloji Müzesi ekipleri, yürütülen çalışmalar sırasında daha önce hiç açılmamış bir oda mezarına rastlamıştı.

2 BİN 400 YIL ÖNCE İNŞA EDİLDİĞİ BELİRLENDİ

Şimdi de ekipler, 600 metrekarelik inşaat alanında yapılan çalışmalarda ikinci olarak soylu bir aileye ait, 2 bin 400 yıl önce inşa edildiği belirlenen oda mezarı buldu. Bölgede şimdiye kadar bulunan mezar sayısı 18'e yükseldi.

MEZARDAN 103 ESER GÜN YÜZÜNE ÇIKARILDI

Helenistik döneme ait olduğu belirlenen oda mezarı açan arkeologlar ve uzmanlar, zengin bir aileye ait olduğu düşünülen mezardan 103 eseri gün yüzüne çıkardı.

MEZARLARIN HEPSİNİN DÖNEMİ FARKLI

Bulunan son mezarla birlikte inşaat temelinden çıkan mezar sayısının 18'ye yükseldiği ve mezarların hepsinin döneminin farklı olduğu belirtildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Muğla Milas Kültür Sanat Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title