Haberler

Milas'ta Asansörler Denetlenecek

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, ilçedeki asansörlerin gelecek yıldan itibaren denetleneceğini bildirdi.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, ilçedeki asansörlerin gelecek yıldan itibaren denetleneceğini bildirdi.

İlçedeki asansörlü binaların yöneticileriyle Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonunda bir araya gelen Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Milas genelinde 250'ye yakın asansörlü bina bulunduğunu ve bunların büyük çoğunluğunun yönetmeliklere aykırı olduğunu söyledi.

2016 yılından itibaren tüm asansörlü binalarda denetimlerin başlayacağını belirten Tokat, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın ilgili yönetmeliğine aykırılığı tespit edilen asansörlerin mühürleneceğini kaydetti.

Bakanlığın bu konuya büyük önem verdiğini anlatan Tokat, şöyle konuştu:

"Asansörlerle ilgili hassas bir durum var. Asansörlerin mühürlendiğine ilişkin tutanakları istiyorlar. Biz de yine bu şekilde vatandaşla doğrudan bir sıkıntıya girmek istemiyoruz. Buna göre herkesin en kısa zamanda gerekli tamiratları ve düzeltmeleri yapması gerekiyor. Bunlar yapılmazsa yılbaşından sonra düzeltilmeyen asansörler mühürlenecek. Bu konuda duyarlılık oluşturmamız lazım. Çünkü can güvenliği için çok önemli bir konu ve Bakanlık da bu konuda çok ısrarcı."

Kaynak: AA / Yerel

Milas Belediyesi Muhammet Tokat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title