Haberler

Milas Özay Gönlüm, Milas'ta Anıldı

Türk Halk Müziği'nin unutulmaz isimlerinden Özay Gönlüm, Muğla'nın Milas İlçesi'nde düzenlenen konserle anıldı.

Türk Halk Müziği'nin unutulmaz isimlerinden Özay Gönlüm, Muğla'nın Milas İlçesi'nde düzenlenen konserle anıldı. Milas Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu'nun konserinde CHP Muğla Milletvekili ve sanatçı Tolga Çandar, TRT Sanatçısı Makbule Kaya ve yerel sanatçılar Özay Gönlüm'e ait eserleri seslendirdi.

Ailesi Denizli'nin Tavas İlçesi Kızılcabölük beldesinden olan ve 1940 yılında Erzincan'ın Tercan İlçesi'nde dünyaya gelen, 2002 yılında yaşamını yitiren halk müziği sanatçısı Özay Gönlüm için Muğla'nın Milas İlçesi'nde anma gecesi düzenlendi. Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu'nda yoğun bir izleyici kitlesi tarafından izlenen anma gecesi Gönlüm'ün hayat hikayesini anlatan kısa filmin sunumuyla başladı. Daha sonra Şef Ahmet Algur yönetimindeki Milas Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu, yerel sanatçı Turgut Taş, CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar ve TRT Sanatçısı Makbule Kaya sahneye çıkarak Özay Gönlüm'e ait türküleri seslendirdi.

Anma etkinliğine katılan Gönlüm'ün manevi kardeşi Emekli Vali Yardımcısı Yüksel Ayhan, ünlü sanatçıyla ilgili anılarını anlattı. Gönlüm'ü Milas'ta anmanın mutluluk verici olduğunu belirten Ayhan, 'Özay Gönlüm ile 34 yıllık bir dostluğumuz oldu. Yüzlerce binlerce anımız oldu. Özay Gönlüm'ün istekleri ve düşüncesi doğrultusunda 1974 yılında tek gövde üzerinde tasarlanan üçlü bağlamaya verilen yaren isminin babası benimö dedi. Milas Belediye Başkanı CHP'li Muhammet Tokat da, 'Biz de çocukluğumuzu ve gençliğimizi Özay Gönlüm ile yaşadık. Okul müsamerelerinde dahi onun taklitleri, onun türküleri hatta onun adına yazılmış piyesleri oynayarak büyüdük. Özay Gönlüm, sadece sanatçı ve türkücü kişiliğiyle değil, bir eğitici olması, bir tiyatrocu olması, bir halk adamı olması gibi daha bir sürü özellikleri kendisinde barındıran eşsiz bir insan. Aradan geçen 13 yıla rağmen yaşamaya devam ediyor. Bugün de Milas'ta yaşamaya ve yaşatmaya çalışıyoruzö dedi.

Konser sırasında sahne alan sanatçılara gecenin anısına birer plaket verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milas Belediyesi Özay Gönlüm Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title