Haberler

Milas Osb'de Sözleşme İptal Edildi

Milas Organize Sanayi Bölgesi altyapı işini yürüten firmanın yükümlülüklerini yerine getirmemesi nedeniyle sözleşmesinin tek taraflı olarak iptal edildiği bildirildi.

Milas Organize Sanayi Bölgesi altyapı işini yürüten firmanın yükümlülüklerini yerine getirmemesi nedeniyle sözleşmesinin tek taraflı olarak iptal edildiği bildirildi.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası'nda yatırımcı firmaların temsilcileriyle bir araya gelen Kaymakam Fuat Gürel, yüklenici firmanın işi yüzde 7 seviyesinde bırakması nedeniyle sözleşmenin iptal edildiğini kaydetti.

Kırıkkale ve Samsun'un Havza ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesi altyapı işlerini de yürüten yüklenicinin başka bir firmadan alacağını tahsil edememesi üzerine içine girdiği ekonomik krizin Milas Organize Sanayi Bölgesi'ni de etkilediğini kaydeden Gürel, "Biz mevzuat açısından haklı duruma düşmek adına, haklı durumda olmamız durumunda sizler adına yapmak için çok hassas gayretli bir çalışma içine girdik. Noter vasıtasıyla tebligatlar yapıldı. İşin bir an önce bitirilebilmesi adına ve iş programında bahsi geçen belli yüzdeler var onlara ulaşılması adına ama maalesef o yüzdelere de ulaşamadılar" diye konuştu.

Muğla Valisi Amir Çiçek ve Muğla Milletvekili Hasan Kökten'in Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ile görüşmelerinin ardından, yeniden ihale sürecine ilişkin olumlu bir hava ortaya çıktığını vurgulayan ve bunun muhtemelen 20 gün içinde gerçekleşeceğinin altını çizen Gürel, "Bizlerden kaynaklanmayan bir sebeple maalesef bu duruma geldik. Zaman olarak 30 Ekim itibarıyla bitmesi gereken ihale sürecimiz aksadı. Firmayla sözleşmeyi iptal ettik" dedi.

Gürel, ihale sürecinin beklendiği gibi gitmesi halinde işin yaklaşık 12 ay içinde tamamlanacağını, bu arada yeni ihale sürecine, öncekine dahil edilmeyen telekomünikasyon, elektrik ve atık su, parke döşeme ve 1 no'lu yol olarak bilinen Toprak Holding işletmesi yönünden girişi kamulaştırmasının da dahil edileceğini de kaydetti.

Kaynak: AA / Yerel

Organize Sanayi Bölgesi Fuat Gürel Kırıkkale Milas Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title