Haberler

Milas'ta 2013'te 242 Hektar Ormanlık Alan Yandı

Güncelleme:

Milas Orman İşletme Müdürü Tayfur Kazakoğlu, "2013 yılında yaklaşık 52 yangınımız oldu, toplam 242 hektarlık alanımız yandı, orman dışında yanan alanlarımız ise 157 hektar. Bodrum'da ise 62 hektar alan yandı" dedi.

Bodrum Adliyesi ile Hilton Bodrum otel, ortaklaşa ağaç dikme etkinliği düzenledi. Göltürkbükü beldesindeki ormana ait boş arazide gerçekleştirilen etkinliğe, Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Hayati Keskin, Milas Orman İşletme Müdürü Tayfur Kazakoğlu, Bodrum Orman İşletme Şefi Önder Barut, Bodrum Adliyesi çalışanları ile aileleri ve otel yetkilileri katıldı.

Etkinliğinde gazetecilere bilgiler veren Kazakoğlu, 2013 yılını yangın bakımından hareketli geçirdiklerini söyledi. Bodrum ve Milas ilçesi sınırları içinde çok sayıda yangınla mücadele ettiklerini belirten Kazakoğlu, "Yangın sayımız çok olmasına rağmen yanan alanımız az oldu. Özellikle Ören beldesinde çıkan yangın büyük bir alanı kapsadı. O bölgede yaklaşık 157 hektarlık alanımız yandı. Rüzgarlı fırtınalı bir günde enerji nakit hatlarının altı temizlenirken kesim işçilerinin yaptığı hata sonucunda yangın çıkmıştı. Kısa sürede büyüyen yangın ekiplerimiz ve diğer kuruluşların da yarımıyla bir alanda tutmayı başarmıştık" dedi.

2013 yılında Milas ve Bodrum'da çıkan yangınlarla ilgili bilgi veren Kazakoğlu, "2013 yılında yaklaşık 52 yangınımız oldu, toplam 242 hektarlık alanımız yandı, orman dışında yanan alanlarımız ise 157 hektar. Bodrum'da ise 62 hektar alan yandı. 2013 yılı başarısız diyemeyiz, yangının çok çıkmış olmasına rağmen zamanında ve çok etkin mücadelelerle kısa zamanda önlemlerini almış olduk. Yanan alanların üzerinde bulunan envalleri temizledik ve onların satışlarını gerçekleştirdik. Yanan alanlarımızı da orman yetiştirilmesine uygun bir hale getirdik" diye konuştu.

Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Hayati Keskin ise etkinliği sembolik olarak düzenlediklerini belirterek, "Önemli olan bu mesajın ilgili yerlere ulaştırılmasıdır" dedi. Yeşilin öneminin gün geçtikçe daha da çok anlaşıldığına vurgulayan Keskin, "Ağaçlandırma yapmak ne kadar önemli olsa da önemli olan bu ağacın değerini bilen toplumlar ve nesiller yetiştirmek. Bodrum Adliyesi olarak ailecek bu etkinliğin amacını onlara da aktarabilmek istedik" dedi. - Muğla

Kaynak: AA / Yerel

Hayati Keskin Hilton Bodrum Milas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title