Haberler

Milas Mucize Kurtuluş

Muğla'nın Milas ilçesinde, atıl durumdaki iki katlı tarihi bir ev büyük bir gürültüyle yıkıldı.

Muğla'nın Milas ilçesinde, atıl durumdaki iki katlı tarihi bir ev büyük bir gürültüyle yıkıldı. Bu sırada tesadüfen olay yerinden geçen motosikletli bir polis ile yıkılan evin enkazı yolun karşısındaki başka bir binaya da zarar verdi. O anlar, güvenlik kameraları tarafından görüntülendi.

Hisarbaşı Mahallesi, Tabakhane Caddesi'ndeki, iki katlı, cumbalı, bir süredir atıl durumdaki bir asırlık tarihi geçmişe sahip kağir ev, bugün saat 12.30 sıralarında büyük bir gürültüyle yıkıldı. Yıkılan evin molozları dar olan sokağın karşısındaki başka bir evde de madde hasara neden oldu. Olay anında tesadüfen olay yerinden geçen motosikletli bir trafik polisi ile karşıdaki binada yaşayan 66 yaşındaki Ayten Özkan, şans eseri yara almadan kurtuldu. Trafik polisini son anda binanın yıkıldığını farkedip, motosikletinin gazına yüklenerek canını kurtarması Milas Esnaf ve sanatkarlar Odası'nın güvenlik kameraları tarafından görüntülendi. Yıkılan binanın karnşısındaki evde yaşayan Ayten Özkan, "Olay anında evimin penceresinin önünde oturuyordum. Bir anda yolur karşısındaki ev üzerimize doğru yıkıldı. Percerenin demir korkulukları olmasaydı. Belki şimdi yaralanmış olacaktım" dedi. Binanı tehlike arz ettiğinin bugüne kadar bilindiğini belirten Özkan, "Daha önce muhtara, belediyeye başvurduk. Ancak, özel mülk olduğu için

binaya bir şey yapamayacaklarını söylediler. Mal sahibiyle görüşülüp, gerekli tedsidler alınabilirdi. Yazık değil mi bize? Binanın etrafında sadece demir korkuluklarla ufak bir önlem alınmıştı. Yıllardan beri korkarak evimize girip, çıkıyoruz. Ne zaman üzerimeze yıkılacak diye bekliyorduk.

Yıllardan beri bu ev böyle boş duruyordu. Arka tarafındaki binada oturanlar vardı. Onlarda yıkılacağından kortukları için bir kaç ay önce taşınmışlardı" dedi.

Milas Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Mat olay yerine gelerek bilgi aldı, evi zarar gören Ayten Özkan'ı ziyaret edip, geçmiş olsun dileğinde bulundu. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muğla Milas 3.Sayfa Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title