Haberler

Milas MHP'de Şimşek Güvenoyu Aldı

MHP'nin 7. olağan kongresinde mevcut başkan Mehmet Ali Şimşek, delegenin güvenoyunu aldı.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin 7. olağan kongresi Pazar günü yapıldı. Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen olağan genel kurula partililerin ilgisi yoğun oldu. Kongrede, mevcut başkan Mehmet Ali Şimşek ile emekli işçi Osman Temür 3 yıl süreyle başkanlık için aday oldu. Saat 18.00'de tamamlanan sayımlar sonucu kongrede sandıktan oy kullanan 293 delegeden 223'ünün oyunu almayı başaran mevcut İlçe Başkanı Mehmet Ali Şimşek çıktı. Diğer aday Osman Temür de 68 oy alabildi.

Genel Kurula, MHP Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Semih Yalçın, MHP, Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, eski MHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun da katıldı. Partinin Muğla, Bodrum, Yatağan, Marmaris, Kavaklıdere teşkilatı yöneticileri de hazır bulundu. MHP kongresine AK Parti ve CHP'nin de temsilcileri de katıldı. Sivil toplum örgütü temsilcileri de tam kadro olarak kongrede bulundu.

Gündem gereği oluşturulan divana, MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Semih Yalçın, Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, MHP Muğla İl Başkanı Mehmet Korkmaz ve Hüseyin Şahin seçildi. Siyasi konuşmalara geçilmeden partinin ilçe teşkilatına emeği geçen belediye başkan adayları, milletvekili adayları, kadın kolları başkanları ve yönetim kurulunda görev almış isimlere parti yöneticileri tarafından teşekkür belgesi verildi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, MHP'nin 900 teşkilatından 700'ünün kongrelerini tamamladığını, 3 Mart 2012'de Erzurum'da yapılacak kongreyle de illerin teşkilat seçimlerinin gerçekleştirileceğini, ardından da sonbahar döneminde genel başkanın seçileceği büyük kurultaya gidileceğini ifade etti.

Mevcut yönetimin mali raporu ve yönetim kurulu faaliyetleri oybirliğiyle kabul edildi.

Adaylardan ilk konuşma hakkı Osman Temür'e verildi. Temür, seçilemese de Mehmet Ali Şimşek'e destek vereceğini, kazananın Milliyetçi Hareket Partisi olmasını istediğini ifade etti. Temür'ün bu sözleri salondan alkış aldı. Mevcut başkan Mehmet Ali Şimşek de, partisinin cumhuriyet tarihinde Milas'ta ilk kez belediye ve il genel meclis üyesi çıkardığını, bunun da uzun ve yorucu bir maratonla olduğunu kaydederek, partililerden teşkilata daha fazla sahip çıkmalarını istedi.

İki adayın da yönetim kurulu listesinde yer alan isimler sahneye çıkarılarak tanıtıldı.

Saat 15.00'te oylamaya geçildi. 400 delegeyle gidilen 7. genel kurulda 293 kişi oy kullandı. Saat 18.00'de biten oy sayımında sandıktan Mehmet Ali Şimşek çıktı. Sonuçların belli olmasının ardından aday Osman Temür ve İlçe Başkanı Şimşek kucaklaştı. Kucaklaşma partililer tarafından alkışlandı. Temür, Şimşek'i tebrik ederek, destek sözü verdi. Şimşek ve yönetim kurulunun tebrikleri kabulünün ardından genel kurul son buldu.

Sonuçlara göre Şimşek başkanlığındaki yeni Milliyetçi Hareket Partisi Milas İlçe Teşkilatı şu isimlerden oluştu: Nesrin Ertürk, Mehmet Çayırlı, Mehmet Aytamur, Halil Özgül, Fahri Şahin, Tacettin Yıldız, Özay Gezgin, Mustafa Öner, Evren Öztürk, Zafer Korucu, Celal Öğretici, Kürşat Yağcı, Mehmet Debre, Namık Kemal Atıcı, Bayram Karataç, Mehmet Ali Özdemir, Erkan Duran, Mehmet Erden. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milliyetçi Hareket Partisi Mehmet Ali Şimşek Semih Yalçın Muğla Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title