Haberler

Milas'a Sanatçı Köyü

Muğla'nın Milas İlçesi Boğaziçi Mahallesi'ne, sanatçıların zor günlerinde, ücretsiz olarak barınabileceği, sağlık ve sosyal hizmet alabileceği bir Sanatçı Köyü kurulacak.

Muğla'nın Milas İlçesi Boğaziçi Mahallesi'ne, sanatçıların zor günlerinde, ücretsiz olarak barınabileceği, sağlık ve sosyal hizmet alabileceği bir Sanatçı Köyü kurulacak.

Bodrum ve Milas ilçelerinde yaşayan sanatçıları bünyesinde barındıran Karya Sanat Emekçileri Derneği (KASANDER) tarafından Milas'ın Boğaziçi Mahallesi'nde 36 dönüm alan üzerine Sanatçı Köyü kurulacak. Yönetim kurulu üyeleri arasında tarihçi Sadık Türksavaş, sinema eleştirmeni Selen Uysal, tiyatro sanatçısı Cansu Çelik, doğa ve sualtı fotoğrafçısı Özkan Yıldız ve sinema oyuncusu Fuat Onan'ın yer aldığı KASANDER, sanatçılara sahip çıkmak ve bölgedeki sanatçıları bir çatı altında toplamak amacıyla hazırladığı projeyi hayata geçiriyor.

KASANDER Başkanı Dr. Taner Uysal, 3 buçuk milyon dolara mal olacak projenin önümüzdeki mayıs ayında bitirileceğini belirterek "Ülkemiz sanatçılarının zor günlerinde, ücretsiz olarak barınma, sağlık ve sosyal sorunlarını gidermek için Milas ve Bodrum ilçeleri arasında yer alan Boğaziçi tatil beldesinde bir Sanatçı Köyü kurma çalışmasına başladık. Deniz manzaralı, imar, yol ve altyapı sorunları olmayan arazi ile ilgili oluşturulan protokol dosyasına imzalarımızı attık. Kuracağımız ve uluslararası standartlara sahip bu köyde sanatçılarımızın her türlü ihtiyacını karşılarken, Sanatçı Köyü'nde ulusal ve uluslararası sinema, tiyatro festivalleri düzenleyeceğiz. Ayrıca yaşamda güçlük çeken ve güç koşullar altında yaşayan değerli sanatçılarımızı burada konuk ederek genç sanatçılarımızla buluşturup atölye çalışmaları yapmalarını sağlayacağız. Güzel sanatlar alanında okuyan öğrencilerimize burs desteği sağlamaya başladık. Ekonomik sıkıntılarla boğuşan yılların sanat emekçileri, bu Sanat Köyü'nde barınma sıkıntısı olmadan, köy bünyesinde oluşturulacak atölyelerde, sanatlarını icra edebilecekler ve deneyimlerini sunabilecekler" dedi.

Uysal, projenin oluşmasında iş adamları Murat Güvener ile Ahmet Yanık'ın emeği geçtiğini belirterek Vali Amir Çiçek'in de hızla gelişen proje için her türlü destek sözü verdiğini sözlerine ekledi. - Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Taner Uysal Bodrum Muğla Milas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title