Haberler

Mihalıççık ve Çevre Köylerin Tıbbi Bitkilerinin Fotoğrafları Sergilendi

Mihalıççık Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği (MİKALDER) tarafından, Mihalıççık ve çevresindeki köylerde bulunan bitkilerin fotoğrafları bir sergide buluşturuldu.

Mihalıççık Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği (MİKALDER) tarafından, Mihalıççık ve çevresindeki köylerde bulunan bitkilerin fotoğrafları bir sergide buluşturuldu.

Prof. Dr. Ersin Yücel'in çalışmalarından oluşan fotoğraf sergisi, Mihalıççık pazarında köylerden gelen üreticilere ve halka sunuldu. Fotoğraf sergisi 29 Ekim tarihine kadar ise Mihalıççık Lisesi'nde vatandaşların beğenisine sunulacak. Sergi ile ilgili açıklamalarda bulunan MİKALDER Başkanı Mustafa Günal, "Böyle bir etkinlik düzenlememizin nedeni, Mihalıççık değerlerini tanıtmak ve Mihalıççık ile çevresi köylerde doğal olarak yetişen bir çok bitkinin özellikle insan sağlığı için kullanılabileceği konusunda farkındalık oluşturmaktır. Başta kanser olmak üzere son yıllarda hastalıklarda büyük bir artış gözlenmektedir. Bunun en büyük nedeni tıp alanında çalışan bilim adamlarının ifadesiyle insanların doğal beslenmeden uzaklaşmalarıdır. Bu nedenle ülkemizde koruyucu hekimlik çalışmalarının artması gerekmektedir. Yani hasta olup doktor doktor dolaşmak yerine hastalanmadan bitkilerden ve doğal ürünlerle bağışıklık sistemimizi güçlendirmemiz gerekmektedir. Bizlerin amacı bu konuda insanların ve konu ile ilgilenenlerin dikkatini çekmektir. Bu tür çalışma ve etkinliklerin çoğalmasıyla umuyoruz ki konunun uzmanları bu bitkilerden nasıl yararlanacağı konusunda çalışmalar yaparak halkı bilgilendirirler. Özellikle kent merkezlerimizde yaygın olarak doğallığı bozulmuş gıdalar tüketilmektedir. Bu nedenle insanların bağışıklık sistemleri zayıflamakta ve hastalıklarda giderek bir artış görülmektedir. Eğer Mihalıççık ve köylerinde doğal olarak üretilen ürünler ve sergide fotoğraflarını gördüğümüz bitkiler bilinçli bir şekilde insanların sağlığına yararlı bir biçimde tüketime hazır hale getirilirse insan sağlığı konusunda olumlu gelişmeler olacağını düşünüyoruz" dedi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ersin Yücel Mihalıççık 29 Ekim Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title