Haberler

Midyat, Teog'da İl Birincisi Oldu

Mardin'in Midyat ilçesi, 2014-2015 Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) sınavında il birincisi oldu.

Mardin'in Midyat ilçesi, 2014-2015 Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) sınavında il birincisi oldu.

Midyat Hükümet Konağında yapılan 2014-2015 eğitim öğretim yılı değerlendirme toplantısında konuşan Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, TEOG sınavlarında Mardin ilçeleri arasında Midyat'ın birinci olarak çıkmasının, eğitimdeki başarının önünde artık hiçbir engelin duramayacağını, sistemin kurulduğunu ve bundan sonra artık başarı kaçınılmaz olduğunu gösterdiğini belirtti.

Bu başarının başında öğretmen ve idarecilerin olduğunu ifade eden Bingöl, şöyle konuştu:

"Biz ne yaparsak yapalım, ne konuşursak konuşalım, sizin yüreğiniz, sizin kalbiniz, sizin fedakarlığınız olmazsa başarı olmaz. Tüm samimiyetimle söyleyeyim ki, Midyat'taki en mutlu günüm. Bana bu mutluluğu yaşattığınız için çok teşekkür ederim. Herkes konuşur ama çok azı geleceğimizi planlar, çok azı gençlerimizi düşünür. Başarıda Midyat'ın ilk adımı atmış olması bizleri çok mutlu etti. Her başarının zorlu bir tarafı var. Hiçbir zorluk sistemi kurmak kadar yormaz. Bundan sonra başarı kendiliğinden gelecektir. Bizim tek rakibimiz kendimiz olacağız. Biz her yönü ile örnek isek, Güneydoğu'nun en gözde ilçelerinden biri isek eğitim konusunda da en gözde ilçesi olacağız."

Mardin İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman ise,  "Bizim yetiştirdiğimiz öğrencilerin il dışına çıkmaları, çocuklarımızın başarısını olumsuz yönde etkileyebilir. Bu açıdan bakıldığında öğrencilerimizin başarılı olabilmesi için aile bütünlüğünün sağlanması gerekir" dedi.

Şişman, 2015-2016 eğitim öğretim yılında Artuklu, Kızıltepe ve Midyat Fen Liselerinin eğitim öğretime başlayacağını, bu okulların başarılı olabilmesi ve iyi tanıtımının sağlanması için herkesin çaba göstermesi gerektiğini kaydetti.

Midyat İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Abdulkadir Altay da, okulların yeni eğitim öğretime hazırlanması, temizlik bakım ve onaranlarının yapılması, sınav sonuçlarının değerlendirilmesi, norm kadroların güncellenmesi konusunda bilgi verdi.

Toplantıya, Milli Eğitim Şube Müdürleri Yusuf Günay, Faruk Tercan ve okul müdürleri katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Bingöl Mardin Midyat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title