Haberler

Midyat'ta Manastıra Girişler Paralı Oldu

Güncelleme:

Mardin'de dünyanın ayakta kalan en eski Süryani Ortodoks Manastırı olarak bilinen Mor Gabriel Manastırı'na ziyaretler ücretli hale getirildi.

Mardin'in Midyat İlçesi'ndeki, dünyanın ayakta kalan en eski Süryani Ortodoks Manastırı olarak bilinen Mor Gabriel (Deyrulumur) Manastırı'na ziyaretler ücretli hale getirildi.

YETİŞKİN: 5, ÖĞRENCİ 3 LİRA

Süryani Ortodoks cemaatine din adamı yetiştiren, Süryanice'nin yaşatılmasına da öncülük eden 1618 yıllık tarihi geçmişe sahip manastırı gezmek isteyen ziyaretçilerden Mor Gabriel (Deyrulumur) Manastırı Vakfı Yönetim Kurulu'nun aldığı karar gereği artık ücret alınacak.

Yetişkinlerden 5, öğrencilerden ise 3 lira giriş ücreti alınması kararlaştırılırken, vakıf yönetimi, kararı, Manastıra ziyaretçi yoğunluğu yaşanmasından dolayı personel istihdamı, temizlik için harcanan ücret, elektrik ve su giderlerini gösterdi.

10 KİŞİ 7 GÜN ÇALIŞIYOR

Yüzyıllardır hayırsever Süryaniler'in bağış ve katkılarıyla bugüne kadar ayakta duran Mor Gabriel Manastırı, son yıllarda bölgede oluşan huzur ortamıyla birlikte yurt iç ve yurt dışından yılda yaklaşık 100 bin ziyaretçiyi ağırlıyor.

Midyat'a 22 kilometre uzaklıkta bulunan manastırda görev yapan 10 kişi, haftanın 7 günü gelen ziyaretçilere Türkçe, Kürtçe, Arapça, Süryanice ve İngilizce mekanın tanıtımını yapıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mardin Midyat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title