Haberler

Midyat'ta Charlie Hebdo Dergisi ve Cumhuriyet Gazetesi Protesto Edildi

Mardin’in Midyat ilçesinde Charlie Hebdo dergisi ve Cumhuriyet gazetesi protesto edildi.

Mardin'in Midyat ilçesinde Charlie Hebdo dergisi ve Cumhuriyet gazetesi protesto edildi.

Midyat sivil toplum kuruluşlarının yaptığı çağrı üzerine Yenimahalle Cumhuriyet Bulvarı Atatürk Anıtı Parkı'nda toplanan kalabalık basın açıklaması düzenledi. Grup adına açıklama yapan Eğitim Bir Sen Midyat Temsilcisi Abdulkadir Altay, Resulullah'ı sevmenin inançlarının gereği olduğunu belirterek, "Canımızdan çok sevdiğimiz Resulullah'a yapılan hakaret bize yapılmıştır. İslam'a ve İslami değerlere hakaret ederek prim kazanmaya çalışan aşağılık mahluklara geçit vermeyeceğiz. Bunu onların mantığına göre anlıyoruz. Ancak içimizdeki Müslüman görünümlü gavurlara ne demeliyiz? ya içimizdeki gavurların yaptığı yavşaklığa 'basın özgürlüğüne müdahale ediliyor' diyerek yayın yapan Brütüslere ne demeli? Bu Müslüman görünümlü Brütüslere hatırlatıyoruz. 'Kişi sevdiği ile haşrolunur.' İçimizdeki batı aşığı bu kesim; bu saldırı vesilesiyle, hepimiz Charlie Hebdoyuz diyerek, İslama ve peygamberimize olan kinlerini kusmak için harekete geçip, meydanlara indiler ve basın yayın organlarında hakaret yarışına giriştiler. Kelimenin tam anlamıyla kendi halklarına Fransız olan bu güruh, bizlere Fransızlardan bile daha Fransız'dır. Cumhuriyet gazetesinin yazarlarının bizim için cami duvarına işeyenlerden farkları yoktur. Bunlar, biz Charlieyiz, biz Ermeniyiz, biz Yahudiyiz' derler ama hiçbir zaman 'biz Müslümanız' diyemezler. İslam'a, Müslümanlara ve peygamberimize hakaret içeren yayınları fikir özgürlüğü adına savunan bu güruh, ne hikmetse diğer dinlere değil sadece ve sadece İslama ve Müslümanlara saldırıyı fikir özgürlüğü olarak görmektedirler. Bizler ne batılıların ne de içimizdeki batı aşıklarının İslam'a ve Müslümanlara saygı duymalarını ya da İslama hoşgörülü olmalarını da beklemiyoruz. Zaten biz de onlara saygı duymuyor, hoş görmüyoruz. Hatta İslam'la ve Müslümanlarla mücadele etmelerini de küfürlerinin bir gereği olarak görüyoruz. Ancak herkesin, saldırılara karşı kendisini savunma ve karşılık verme hakkı vardır ve bu çok doğaldır. Onlardan tek beklentimiz bizim değerlerimize hakaret etmemeleridir. Bizler inançlarımız gereği, hiçbir din ve inanç hakkında aşağılayıcı, karalayıcı yayınları kabul etmiyor ve bu tür yayınları kınıyoruz. 60 bin satamayan bu derginin üç milyon adet basılarak piyasaya sürülmesi bir provokasyondur. Bu yolla Müslümanların kutsallarına saldırılması sadece batı dünyasının barışına zarar verecektir. Zira batı, İslam dünyasını zaten kan gölüne çevirmiştir. Paris'te Charlie Hebdo dergisine yapılan saldırıyı bahane ederek İslam'a, Müslümanlara ve peygamberimize saldıran ve hakarette bulunan, cumhurun adını kullanan ancak hiçbir zaman cumhurun sesi olamamış içimizdeki batıcıları ise lanetliyor ve Allah'a havale ediyoruz. Bu vesileyle halkımızın bu güruhun gerçek yüzlerini göreceklerini ümit ediyoruz" dedi.

Ardından AK Parti İlçe Başkanı Bekir Melih Güneştan söz aldı. Güneştan, "Bizim içimizdeki Fransızlar, Filistin'de katledilen kardeşlerimizin hiçbirinin resmini alıp evinde gazetesinde göstermedi, internet sayfalarına koymadılar. Her biri Charlie oldu, her biri maymun oldu. Ama hiçbiri Filistinli bir çocuk olamadı. Bunlar maalesef ülkenin yurttaşı olamadılar" diye konuştu.

Hür Dava Partisi İlçe Başkanı İsa Altunkaynak ise, Resulullah'a uzanan dillerin kesilmesi için ellerinden gelen her türlü fedakarlığı yapmak için hazır olduklarını söyledi. Bir grup ise basın açıklaması yapılan alana yürüyüş gerçekleştirdi. Ellerinde pankart ve döviz taşıyan gurup sloganlar eşliğinde alana geldi. Yapılan basın açıklamasının ardından, grup sloganlar eşliğinde kınamasını sürdürdü. Ayrıca İsrail ve Fransa bayrakları yakıldı. Grup daha sonra olaysız olarak alandan ayrıldı. - MARDİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Gazetesi charlie hebdo midyat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title