Haberler

Midyat'ta Binicilerin Şehir Turu Büyük İlgi Gördü

Mardin'in Midyat İlçesi'nde bulunan, Saklıköy Atlı Spor Kulübü'nün açtığı binicilik tesisi eğitmenleri, insanlara at sevgisi aşılamak için yaptığı şehir turu, büyük ilgi gördü.

Mardin'in Midyat İlçesi'nde bulunan, Saklıköy Atlı Spor Kulübü'nün açtığı binicilik tesisi eğitmenleri, insanlara at sevgisi aşılamak için yaptığı şehir turu, büyük ilgi gördü.

At sevgisini insanlara kazandırmak ve at biniciliği üzerine eğitim vermek amacıyla Midyatlı girişimciler Selman Gezginci, Rüzgar Akan ve Behzat Alkan tarafından Şenköy Beldesi'nde açılan binicilik tesisi tanıtımı için eğitmenler atlarına binip şehir merkezinde tanıtım turu attı. Trafikte araçlarla birlikte Mardin Çevre Yolu, Seyfettin Güneştan Caddesi, Cumhuriyet Bulvarı ve Gümüşçüler Çarşısı'nda tur atan biniciler, çevredekilerin meraklı bakışları altında tesisin tanıtımını yaptı. Benzerlerine daha önce rastlamadıkları atları karşılarında görenler, cins atlara büyük ilgi gösterirken binicilik eğitimi almak için ne yapmaları gerektiğini öğrenmeye çalıştı.

At binme eğitimlerinin verildiği tesiste halkın, özellikle hafta sonlarında aileleri ile birlikte hoş vakit geçirmelerini sağlamayı amaçladıklarını kaydeden girişimci Selman Gezginci, şöyle konuştu:

"Tesisimizin amacı, ata sporumuz olan atçılığı, binicilik sporunu öğretmek, vatandaşlara hayvan sevgisini aşılamak, kentimize rekreatif spor alanları kazandırmak, insanların stres atabileceği yenilikçi hizmet alanları oluşturmaktır. Tesisimiz aynı zamanda bölgenin ilk ve tek atlı spor kulübü olmakla beraber, deneyimli ve lisanslı antrenörlerimizce binicilik dersleri verilip, ayrıca arazi turları düzenlemektedir. Çiftliğimizde şuan 5 at mevcut olup, bunlardan 3'ü İngiliz, 1'i Arap ve 1'ide Rahvan atıdır. Çiftliğimizde ayrıca mini hayvanat bahçesi, vatandaşların çocuklarıyla birlikte doğayla iç içe olabileceği oyun alanı, kafeteryası ve canlı müzik mevcut olup tüm halkımıza hizmet vermektedir. Tesisimiz rehabilitasyon amaçlı Down sendromlu ve zihinsel engelli çocuklara tamamen ücretsizdir. Destek ve katkılarından dolayı Midyat Kaymakamımız sayın Oğuzhan Bingöl ve Midyat Belediye Başkanımız sayın Şehmus Nasıroğlu'na teşekkür ediyoruz." - Mardin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Atlı Spor Kulübü Şenköy Mardin Midyat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title