Haberler

Midyat'ta 10 milyon TL'ye kurulan entegre tekstil fabrikası -

Mardin'in Midyat ilçesinde faaliyete geçen ve sadece ihracata yönelik üretim yapan tekstil fabrikası bu yıl içerisinde 5 milyon TL ihracat hedefliyor.

Mardin'in Midyat ilçesinde faaliyete geçen ve sadece ihracata yönelik üretim yapan tekstil fabrikası bu yıl içerisinde 5 milyon TL ihracat hedefliyor. Şuan 200 kişiye istihdam sağlayan fabrika önümüzdeki aylarda kapasitesini artırarak 600 kişiye iş imkanı sağlayacak.

Akçakaya Mahallesi'nde 4 ay önce faaliyete geçen Hemera Tekstil Ltdş Yönetim Kurulu Başkanı Midyatlı Halil El, 15 bin metrekare alan üzerinde kurulu fabrikada 200 kişinin istihdam edildiğini, yüzde 35 kapasite ile faliyet gösterdiğini belirterek önümüzdeki aylarda kapasiteyi artırıp 600 kişiyi istihdam edeceklerini söyledi. Fabrikada, mescit, spor salonu, kreş, çocuk bakım ve emzirme odası, engelli çalışanlar için sosyal alanlar kafeterya ve revir bulunduğunu anlatan El, fabrikada aynı zamanda çevre dostu ile bazı alanlarında güneş enerjisinden istifade edildiğini, fabrikanın bütün atıklarının, arıtma tesisinde arıtılıp, temiz su olarak bahçe sulamasında kullanıldığını bildirdi.

El, şunları kaydettti:

" Japonya'nın ileri teknolojisi üreticisi JUKI'nin, de aynı entegre fabrika içerisinde kurulu bulunuyor. Hemera entegre tekstil fabrikası Japon JUKİ firması olarak "modelling fabric" model fabrika unvanına layık görüldü. Tamamen nitelikli konfeksiyon ürünü üretmek için tasarlanmış bir fabrikadır. Fabrikamız en iyi en kaliteli ürünleri yapabilmek için en modern tekniklerle dizayn edilmiş ve ürettiği bütün ürünleri İngiltere'ye göndermekte. Bu yıl içerisinde 5 milyon liralık ihracat hedefledik.

Memleketimize ve ülkemize aşık insanlarız. Biz bu imkanlarımızı memleketimiz ve ülkemiz için seferber etmek üzere böyle bir çalışma yaptık. Ve bu çalışmayı yapmaktan son derece mutluyuz, mesuduz bunu özellikle belirtmek istiyorum. Ayrıca bu işletmenin sektöre çok büyük faydası olacaktı. Fizilibite çalışmaları esansında Japonya JUKİ firması ile görüşmeye başladık. Bölgemizin bu sektörde en büyük sıkıntısı olan yedek parça, teknik servis ve endüstriyel makine satışının olmamasıdır. Onun için biz Japonya JUKİ firması ile bir anlaşma yaptık. Şu anda fabrikamızın bünyesinde Doğu ve Güneydoğuya hizmet verebilecek şekilde yedek parça teknik servis ve satış bölümü açılmış bulunmaktadır. Kazan kazan mantığı ile hareket edeceğiz. Elimizden geldiğince birikimlerimizi bilgilerimiz sektöre diğer paydaşlarıyla paylaşacağız. Ve kendilerine yardımcı olacağız ki memleketimizde istihdam sorununa bir nebzede olsa katkı olsun."

Kaynak: AA / Ekonomi

Akçakaya Japonya Mardin Midyat Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title