Haberler

Midyat Şehitleri Törenle Uğurlandı

Midyat'ın Anıtlı Köyü Jandarma Karakolu'na PKK'lıların bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda şehit olan geçici köy korucuları 38 yaşındaki Tahsin Demir ile 42 yaşındaki Şehmus Boru'nun cenazeleri Mardin'de yapılan törenin ardından memleketleri olan Midyat'ın Ortaca Köyü'ne getirildi.

Midyat'ın Anıtlı Köyü Jandarma Karakolu'na PKK'lıların bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda şehit olan geçici köy korucuları 38 yaşındaki Tahsin Demir ile 42 yaşındaki Şehmus Boru'nun cenazeleri Mardin'de yapılan törenin ardından memleketleri olan Midyat'ın Ortaca Köyü'ne getirildi. Türk bayrağına sarılı cenazeler ambulanslardan indirildikten sonra bir süre omuzda köy mezarlığına götürüldü.

Burada düzenlenen cenazenamazına Mardin Vali Yardımcısı Bahattin Çelik, Midyat Kaymakamı Vekili Dargeçit Kaymakamı Mehmet Yaşar Yeltaş, 70'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, Midyat Garnizon Komutanı Vakili Albay Mehmet Uysal, Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, Midyat Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Bozkurt, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ömer Ölmez, İlçe Emniyet Müdürü Temel Salman ile şehitlerin yakınları ve köylüler katıldı. Midyat Müftüsü Mehmet Şafi Bilik tarafından ilk olarak cenaze namazı kılındı, ardından şehitler için üçer defa helallik istedi.

ASKERDEN ÇOCUĞU GELDİ

Bu sırada şehit Şehmus Boru'nun eşi Vesile Boru ve çocukları ile şehit Tahsin Demir'in eşi Ayşe Demir ve çocuklar tabuta sarılarak gözyaşı döktüler. Daha sonra tabutlar omuzlarda taşınıp dualar ve tekbirler işliğinde ilk olarak Şehmus Boru defnedildi. Ardından Tahsin Demir'in Karabük'te vatani görevin yapan oğlu Zübeyir'in bir süre gelmesi beklendi. Zübeyir Demir'in de gelmesinin ardından şehit korucu Tahsin Demir de toprağa verildi.

SALDIRIYI PİKAP ARAÇLA DÜZENLEMİŞLER

Bu arada PKK'lıların dün gece Anıtlı Köyü Jandarma Karakolu'na bomba yüklü araçla düzenlediği saldırının detayları da ortaya çıkmaya başladı. PKK'lıların bomba yüklü pikap aracı kamufle etmek için kasasını otlarla kapattığı belirtildi. Karakola bomba yüklü araçla girmek isteyen PKK'lıları fark eden geçici köy korucularının araca ateş açması sonucu, PKK'lıların karakola 15 metre mesafede aracı infilak ettirdiği öğrenildi. Şiddetli patlamada araçta bulunan 2 PKK'lının da parçalanarak öldüğü belirtildi. Saldırının ardından jandarma ekipleri olay yerinde detaylı inceleme yaptı. Saldırının kaç kilo patlayıcı ile düzenlendiğinin araştırıldığını belirten yetkililer, patlama yerinde 10 metre genişlik, 3 metre derinliğinde çukur oluştuğunu kaydetti.

Saldırıya uğrayan karakolun hasar gören bölümüne bugün büyük bir Türk bayrağı asılırken, açılan çukur da kapatıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tahsin Demir Ortaca Mardin Midyat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title