Haberler

Midyat Kaymakamı Bingöl, Geçici ve Gönüllü Köy Korucularıyla Bir Araya Geldi

Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, Geçici ve Gönüllü Köy Korucuları ile bir araya geldi.

Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, Geçici ve Gönüllü Köy Korucuları ile bir araya geldi.

Midyat'ta bir otelde düzenlenen toplantıda konuşan Bingöl, Midyat'ın en güzel yanının huzuru ve güveni olduğunu belirterek bu huzur ve güvende en büyük payın koruculara ait olduğunu söyledi.

Bingöl şunları söyledi:

"Bu huzur ve güvenlikte sizin payınız çok büyüktür. Asla bir aileyi değil, bir insanı dahi geçindiremeyecek düzeyde düşük olan maaş için teveccüh edilmiyor. Sırf bu bölgede huzuru, güveni egemen kılmak için siz bu göreve talip oluyorsunuz. Bu da bizim tabii ki ilde olsun, çevrede olsun göğsümüzü kabartıyor. Söz konusu bir korucu ağabeyimizin veya kardeşimizin talebi olduğunda ben kesinlikle pozitif bir ayrımcılık yapıyorum. Çünkü sizler ne adına olursa olsun bizlerin burada huzurumuz, güvenimiz için elinizden silahı bir dakika bile bırakmayan değerli insanlarsınız."

-İlçede toplam 780 korucu var

İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı İlhan İnce ise ilçede toplam 780 korucunun bulunduğunu söyledi.

30 yıldır devam eden terörle mücadelede korucuların büyük katkılarının olduğunu vurgulayan İnce "Türk Silahlı Kuvvetleri ile omuz omuza yaptığınız bu fedakarlıkları bu millet asla unutmayacaktır. Midyat ilçesi olarak onlarca şehit ve gazimiz var. Komutanlığımızdaki kayıtlara göre 39 geçici köy korucusu şehit olarak hakkın rahmetine kavuşmuş, 14 GKK yaralı olarak gazi olmuştur. Ayrıca 73 Midyatlı silahsız masum vatandaşımız bölücü terör örgütü mensuplarınca katledilmiştir. Bunların yanı sıra Midyat ilçesi sınırlarında görev yapan 25 askerimiz şahadet mertebesine ulaşmıştır" diye konuştu.

Korucular adına konuşma yapan korucu başı Nedim Önen ise sıkıntı ve sorunlarını dinledikleri için ilgililere teşekkür ettiklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından başarılı olan 26 korucuya ve emekli olan 13 korucuya takdir belgesi verildi.

Muhabir: Selahattin Erol / Halil İbrahim Sincar

Yayıncı: Necdet Doğruyol - MARDİN

Kaynak: AA / Yerel

Bingöl Midyat Yerel Haberler

title